Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK); Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil’den oluşturduğu CHP Seçim Komisyonu, CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun açıkladığı takvime göre çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda, önceki gün CHP Genel Merkezi’nde, Genel Merkez Seçim Komisyonu’nun daveti üzerine CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat’ın katılımıyla Zonguldak’ın değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.

Zonguldak’taki tüm seçim bölgelerinin masaya yatırıldığı, tartışıldığı ve değerlendirildiği toplantıda; Milletvekili Köktürk ve İl Başkanı Furat tarafından ilçe ve il örgütlerinin önerisi doğrultusunda hazırlanan öneri ve değerlendirme raporu seçim komisyonuna sunuldu.

Toplantıya, CHP Zonguldak ilinden sorumlu parti denetmenleri, Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Gaye Erbatur ile Manisa Milletvekili Özgür Özel de katıldı.

Çalışmaların Zonguldak’ta bütün hızıyla devam ettiğini belirten Milletvekili Köktürk, Zonguldak’taki tüm seçim bölgelerinde iddialı olduklarını, Zonguldak’taki tüm seçim bölgelerinde seçimleri kazanacak güçte olduklarını ifade ederek, “Zonguldak’a hiçbir şey vermeyen, temel projelerde Zonguldak’ı uyutan, bütçe kaynaklarının dağıtımında ise, Zonguldak’ı unutan, yol-ulaşım gibi en temel hizmetlerden bile Zonguldak’ı yoksun bırakan AKP iktidarının Zonguldak halkından bir şey isteme hakkı bulunmuyor” dedi.

Köktürk, yaptığı açıklamada, “Sonuç olarak; Cumhuriyet Halk Partisi, Zonguldak’ta tüm seçim bölgelerinde iddialıdır ve tüm seçim bölgelerinde kazanmakta kararlıdır. Zonguldak ve Türkiye; ülke kaynaklarını kendi halkına değil, Ortadoğu’daki maceralara ve kan gölüne harcayan, yurttaşlarımız üzerinde anormal bir baskı düzeni oluşturan, devletin tüm olanaklarını halkımızın değil, iktidar yandaşlarının hizmetine sunan AKP'den kurtulmaya kararlıdır” diye konuştu.