AKP Genel Başkan Yardımcısı, AR-GE Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, cumhurbaşkanlığı seçim turları kapsamında geldiği Zonguldak’ta,  Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni de (KGD) ziyaret etti. Erdem’e; Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Ercan Candan ile  Özcan Ulupınar, Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Emine Çift, İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, İl Genel Meclisi Başkanı Vacit Durdubaş eşlik etti.

AKP heyetini, KGD Başkan Yardımcısı Mustafa Emen ile bazı yönetim kurulu üyeleri karşıladı. KGD Başkan Yardımcısı Emen, ziyaret için teşekkür ederek, “KGD, sadece gazetecilerin olduğu bir dernek. Her anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Zonguldak’a hoş geldiniz” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, ziyarette, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdem, “Zonguldak’ı nasıl buldunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Zonguldak, coğrafi yapısı bakımından hizmet edilmesi çok zor bir şehir… Çok iyi bulduğumu ifade edemem. Dağlarla yarışan rast gele binalar, Zonguldak’ı çirkinleştirmiş. Ben şehirlere çok kafa yoran bir insanım. Bir şehirde olması gereken olmazsa olmaz özellikler şunlardır. Mutlaka kent meydanları olmalı, bulvarlar olmalı, burası doğa harikası, her taraf yemyeşil olması dolayısıyla geniş parklar ve bahçeler olmalı, kimlikli ve kişilikli şehir olmalı. Buraya gelen binalara baktığı zaman ‘Burası Zonguldak’ demeli. Örneğin Safranbolu’da olduğu gibi... Bir diğeri de bol miktarda sosyal tesislerin olması. Bu saydığım özellikler Zonguldak’ta var mı? Bunları isterseniz yaparsınız. TSO binasından çıktıktan sonra buraya gelirken iki sıkışık bina yapılmış. Bunları gördüğüm zaman üzülüyorum, o bina sahiplerine de kötülük ediyorsunuz. Siz Konya’daki şeyi buraya uygulayamazsınız. Buraya öyle bir şey yaparsınız ki, dünya harikası olur. Buranın doğasına göre çok özel düzenlemeler yapılabilir. Zonguldak çok geride kalmış. Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur.”

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi halinde partinin başına kimin geçeceğiyle ilgili bir gündemi olmadığını, tek gündem maddelerinin cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu söyleyen Erdem, "Tek gündemimiz, ilk turda Başbakanımızın inşallah cumhurbaşkanı olarak seçilmesini sağlamak. Yapılan kamuoyu araştırmalarında cumhurbaşkanı adayımız yüzde 55-60 aralığında çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi netleştikten sonra Başbakanımızın istifa edip cumhurbaşkanlığı yemini ettiği gün gündemimizin yeni maddesi kimin başbakan olacağıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı adayının;  milletvekilleri, delegeler, sivil toplum örgütlerinin kanaati alınarak belirlendiğini vurgulayan Erdem, "Diğer partiler istişareleri sözde yaptılar. Kafalarına bir ismi koymuşlar. Aday açıklanınca herkes şaşırdı. Bugün CHP'liler adayları açıklanınca şaşırdılar. MHP'liler bunu yaşadı mı yaşadı. AK Parti'liler bunu yaşamadı" diye konuştu.

Erdem, "Başbakan Erdoğan olmadan AK Parti'nin oyu düşer mi?" şeklindeki soru üzerine de şöyle dedi:

"Hayır. AK Parti'nin böyle bir kaygısı yok. Yanlış nerede biliyor musunuz? Anavatan. Özal'dan sonra Anavatan bitti. Özal daha Anavatan'ın genel başkanı iken oyu 22,75'di. Bitişe gelmişti zaten. Ama AK Parti öyle değil. Özal farklı, Erdoğan farklı… Erdoğan'ın farkı; çok erken yaşta, genç yaşta, çocuk denilen yaşta siyasette aktif oluşu, teşkilatta aktif oluşu... Bugün Türkiye'nin en büyük teşkilatçısı Recep Tayyip Erdoğan'dır. AK Parti'nin çok güçlü bir teşkilat yapısı var. AK Parti kurumsaldır. 'AK Parti, Erdoğan'dan sonra ne olur?' diye kaygı duyulmaz. Bu partide genel başkanlık yapacak çok sayıda arkadaşımız var. İstişareler yapılır. Karar verildikten sonra herkes o kararın arkasında sonuna kadar durur, hiç tereddüdünüz olmasın. Bizim en büyük özelliğimiz Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük teşkilatı olmamızdır."