Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Şerafettin Turpçu Filyos Belde Başkanlığı’na ziyarette bulundu.

7 Mart tarihinde yapılacak ön seçimle ilgili olarak fikirlerini anlatan Turpçu, Zonguldak’ın AK Parti dönemindeki kaybettiklerini ve Filyos’lu üyelere anlattı.

Filyos Belde Başkanı Sezgin Gültepe, Belediye eski Başkanı Saffet Çakar ve çok sayıda üye tarafından karşılanan Turpcu yaptığı konuşmasında, “Cumartesi günü partimizin ön seçimi var o yüzden bugün buradayız. Önseçimleri belli yaş grubundaki arkadaşlarımız bilirler ben 30 yıldan bu yana önseçimleri savundum. Hep önseçimlerin olmasını istedim. 20 civarında aday adayı var, hepsi belde ve ilçeleri gezerek fikirlerini söylüyorlar. Sizinde elinize bir fırsat geçti. Milletvekillerinin sıralaması sizin oylarınızla olacak. Normalde bir tek kongrelerde üyeler hareketlenirdi ama bu sefer milletvekilliği sıralaması için hareketliler. Buradan aldığınız heyecan ve ateşle Genel seçimlerde de başarı getireceğini inanıyorum. Bu önseçim en çok partimize yarıyor ve partimizin canlılığı artıyor. Şuan her yerde CHP konuşuluyor. Zaten sol partilerin örnekleri vardır hep parti içi demokrasilerle yani önseçimle belirleniyor. Bizim partimizde bunlar çok uzun zamanadır yapılmıyordu. Bizim önseçimimizdeki 2. sırada kontenjan aynı bölge insanları 1 ve 2’yi paylaşırsa diğer bölgelerde dengesizlik olmasın diye kullanılacak” dedi.

 

KİRLİ SANAYİYE İZİN VERMEYİN

AK Parti hükümetinin Filyos Vadi Projesi’nden daha çok bölgeye termik santral ve çimento fabrikaları kurmak istediğini de ifade eden Turpcu, “Keşke bu zaman kadar bu önseçim yapılsaydı ve AKP’ye karşı yenilmeseydik. AKP neden bizi yeniyor dediğimizde ise 2002’de yeni parti diye seçildi. Zonguldak bölgesine bu parti hiçbir şey vermedi ve bu birçok Cumhuriyet kazanımlarını ya sattı ya da bir şekilde özelleştirdi. Yenisini yapmadı. Filyos Projesi deniliyor. Hep sağ iktidarlar ve 13 yıldır AKP bu bölgeye hiçbir şey yapmadı. Bölgeye hiçbir şey yapmadığı halde nasıl seçiliyor bunun bir sorgulanması gerekiyor. Duble yolları bile bölgede tamamlayamadı. Filyos Projesi’nde hukuki engel kalktı ama bir tek liman ihalesiyle bu işler olmaz. Sakın olaki bizim çocuklar iş bulacak diye kirli tuzağı bu bölgeye getirmemeliyiz. Muslu ve Çatalağzı bölgesi bu kirli sanayi yüzünden zehirleniyor. Orada da iş vereceğiz diye insanları kandırdılar. Buna dur dememiz gerekiyor. Bu bölgede insanların sağlığını düşünmemeliyiz. Filyos Projesi’ne başlamak ve bitirmek CHP’ye yakışır. Onlar bu bölgeye çimento fabrikaları ve zehirli sanayiyle karşı karşıya bırakmaktan başka bir iş yapmıyorlar. Bu konuda şimdiden uyanık olmamız gerekiyor.  AKP hem Ereğli’ye hem Merkeze hem de bu vadiye hizmet etmediler. Ereğli’de 2002 yılında icralık dosyası 50 bine geldi. İflas etmeyen sıkıntısı olmayan insan kalmadı. İş hayatında müthiş bir sıkıntı var. Merkezde de aynı sıkıntı başladı. TTK’yı ölüme mahkum ettikleri gibi özel ocaklarda da sıkıntılar başladı. Özel sektör veya devlet sektörü değil iş kapısı kim sağlıyorsa onlardan yana olacağız. İstihdam çok önemli ve işçinin çalışması çok önemli. Kim çalıştırıyorsa biz onun gerekli iş güvenliklerini sağlayarak onların önünü açmamız lazım. Zonguldak’ta madencilik sektöründe özel sektörünün nefes aldırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

TURPCU’DAN BAKANLIK İSTEĞİ

AK Parti hükümetinde kentin bakanlık mevkiinde temsil edilmediğini ve CHP iktidarında Zonguldak’ın bir bakana da kavuşması için çalışmalar yapacaklarını da sözlerine ekleyen Turpcu, “AKP bu yöreyi kuruttu diyoruz ama bakanlık konusunda da sıkıntılar var. Eskiden bakanlarımız oluyordu buda uçtu gitti. Biz CHP iktidarında Zonguldak’a CHP iktidarında bir bakanlıkta getirmeliyiz. Benim hedefim bu. Aday adaylarımız arasında bakanlık yapabilecek arkadaşlarımız da vardır. AKP döneminde bakanlık verilmemesinden dolayı kente hizmet yapılmadığını düşünüyoruz. CHP iktidarında inanıyorum ki kentimizin bir de bakanı olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

ZONGULDAK’A İKİNCİ ÜNİVERSİTE

Özellikle Çaycuma ve Devrek bölgesine hizmet edecek olan bir üniversite yapılması için çaba göstereceklerini de söyleyerek sözlerini tamamlayan Turpcu, “Benim ikinci üniversite projem var. Devrek’ten Filyos’a kadar yeni bir üniversite yapmak istiyoruz. Biz bunun mücadelesini vereceğiz. Ama CHP’nin iktidara gelmesi lazım. Çünkü artık Türkiye çok fazla gerildi. İktidarın sandıkta değiştirilmesi gerekiyor” dedi.