CHP İl Başkanı Ahmet Altun’u ve İl Yönetimi ile CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve İlçe Yönetimini ziyarete GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci’nin yanı sıra GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ katıldı.

GMİS GENEL BAŞKANI AHMET DEMİRCİ; “ZONGULDAK’I İLERİYE GÖTÜREBİLMEK İÇİN MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Göreve seçilmiş olmalarından dolayı İl Başkanı Altun ile Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve il-ilçe yönetim kurullarını kutlayan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ziyaretlerde şöyle konuştu;

“Yeni görevleriniz nedeniyle sizleri tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyoruz. Allah utandırmasın.

Öncelikle biliyorsunuz bugün İstanbul Sultanahmet’te bombalı bir saldırı düzenlendi. İlk bilgilere göre çoğu yabancı turist 10 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz.  Saldırıyı kınıyoruz.

Sizler de zor bir dönemde görev aldınız. Önemli sıkıntılar içindeyiz. Hep birlikte elele vererek bu sıkıntıları da aşacağımıza inanıyorum.

Zonguldak’ın, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) çeşitli sorunları var. Zonguldak’ı, TTK’yı ileriye nasıl götürebileceksek, o yönde faydalı olabilmek için mücadelemizi sürdüreceğiz.

TTK’ya işçi alımıyla ilgili olarak tüm bölge milletvekillerimizle istişare içindeyiz. Tüm siyasetçiler bizlere bu konuda destek vereceklerini belirttiler. Sizlerin de bizlere yardımcı olacağınızı umuyoruz.

Hep birlikte Zonguldak’ı, bölgemizi ileriye götürebilmek için mücadele edeceğiz” dedi.

 

İL BAŞKANI AHMET ALTUN; “BENİM BİR YANIM SENDİKADIR”

Ziyaret nedeniyle teşekkür eden CHP İl Başkanı Ahmet Altun, İstanbul’daki saldırıyı kınadı.

Altun şöyle konuştu; “Benim bir yanım da sendikadır. Görev yaptığım dönemde her ne kadar mühendis-memur olsam da sendika kültüründen ve kökeninden geldim. Yarı parçam sendikadır.

TTK’nın durumunu, işçilerin durumunu yakinen biliyorum. Bu konudaki görüşlerim bellidir.

TTK’ya işçi alınması için elimden gelen her türlü çabayı sarf edeceğimi şimdiden beyan ediyorum.

Zonguldak’ı kalkındırmak için ne yapılması gerekiyorsa, müştereken, güç birliği içinde yapacağız.

Bu yapılmazsa zaten Zonguldak balıkçı barınağı olacaktır” dedi.

MERKEZ İLÇE BAŞKANI EBRU UZUN; “DESTEK VERECEK, YANINIZDA OLACAĞIZ”

Ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade eden CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, “Zonguldak için, özellikle TTK için, maden işçisi için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız. Milletvekillerimizin çalışmaları da bu yönde. Ama sadece bizim milletvekillerimiz değil tüm bölge milletvekillerinin bu konuda birlik olması, omuz omuza vermesi ve bu sorunları halletmesi için biz de elimizden gelen baskıyı yapacağız.

Hangi konuda destek isterseniz doğru olan her konu da sizlere destek verecek ve yanınınız da olacağız” dedi.