CHP 22 Dönüm Zonguldak milletvekili Harun Akın Merkez ilçe başkanlığına müracaat dosyasını teslim ederek Resmen Zonguldak belediye başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

 

22.Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın 2014 Mart ayında yapılacak olan seçimler için CHP den Zonguldak belediye başkanlığına aday olmak için CHP Merkez İlçe Başkanlığına dosyasını teslim etti. Başvuru dosyasını teslim alan Merkez ilçe Başkanı Cemal Şahin teslim töreninde yaptığı açıklamasında, "Genelge gereği aday adayları müracaatlarını Merkez ilçeye yapacaklardır. Adaylık müracaatları uzatılmıştır. Partimizden aday olmak için müracaat eden herkese eşit mesafede olacağız ve aynı şekilde karşılayacağız” dedi.

 

"ZONGULDAK LİDER ŞEHİR OLMAK ZORUNDA"

Harun Akın’da bir konuşma yaparak neden aday olduğunu satır başları ile açıkladı. Akın şunları söyledi; "Zonguldak ilimiz yüzyılı aşkın belediyecilik hizmeti veriyor. İlimiz son on-on beş yıldır hükümetler tarafından bir kambur olarak görülmekte, ülke ekonomisine katkı veren şehir kaderine terk edilmektedir.Zonguldak ekonomik alanda, sosyal alanda, proje alanında,  spor alanında, istihdam alanında lider şehir olmak zorundadır. İşte ben Zonguldak’ı lider şehir yapabilmek için aday oldum. Zonguldak ekonomik alanda lider şehir olacak,

 

"SADECE SU GELİRLERİ İLE GEÇİNİYOR"

Şu anda sadece su gelirleri ile geçiniyor. Zonguldak ekonomik alanda çok geniş, Ormanı, Denizi, kömürü, hava alanı, gibi alanlar ile ekonomi de lider olacak Projede lider olacak, Sosyal hayatta lider olacak, Spor alanında lider olacak İstihdam alanında lider olacak. Tüm ara başlıklar halinde sıraladığım konuları önümüzdeki günlerde tek projelerimle birlikte açıklayacağım" Dedi.

 

Harun Akın’ın adaylık açıklaması parti tabanında memnuniyet yaratırken parti binasında da kalabalık partililer arasında ve alkışlar eşliğinde yaptı.