Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, orman ürünleri üreten işadamlarından Necdet Başoğlu ve Nevzat Artkıy ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman’ı makamında ziyaret etti.  
Milletvekili Ulupınar, görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Orman ürünleri üreten işadamlarımızın bazı sıkıntıları bulunuyor. Bu nedenle Sayın Bakan Yardımcımız Nurettin Akman’ı işadamlarımız ile birlikte ziyaret ettik. Batı Karadeniz Bölgesi’nde orman ürünleri ticaretini yapan firmalar adına bu ziyareti gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Zonguldak ve civarında bu sektördeki fabrikaların istihdam ve Zonguldak ekonomisi için büyük önemi bulunmaktadır. Bu sektördeki sıkıntılarımızı Sayın Bakan Yardımcımıza ilettik, kendileri de mevzuatlar çerçevesinde bizlere gereken yardımlarda bulunacaklarını ilettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Orman üreticileri işadamlarından Başoğlu Orman Ürünleri Ticaret A.Ş sahibi Necdet Başoğlu da, yaptığı açıklamada, “Orman ürünleri yapan şirketler olarak dikili satışlardan çok memnunuz. Ancak zaman zaman hammadde bulmakta zorluk çekiyoruz. Zamanımızın büyük bir kısmını hammadde bulmak için harcıyoruz. Bu nedenle hammaddelerimizi çoğu zaman yurtdışından temin etmek durumunda kalıyoruz. Hammadde temini hem zaman olarak, hem fiyat olarak bizleri zor durumda bırakıyor. Oysaki zamanımızı üretim ve ihracat için yapacağımız çalışmalara ayırmak istiyoruz. Hammadde temininde dikili satışlardan bazen haberimiz bile olmuyor. Bu konu ile ilgili olarak Orman Genel Müdürlüğü bir yönetmelik çıkartmaktadır. Yönetmelikte yapılan düzenlemelerin bizi rahatlatacağını düşünüyorum” dedi.