Erdemir’in Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır, Genel Müdür Sedat Orhan ile birlikte konuklarına iftar vermiş.

Verir kime ne?

Kimseye bir şey değil elbette de, “Konukları kim?” diye merak edilince küçük de olsa bir sıkıntı çıkıyor ortaya.

Kaymakam, bazı  belediye başkanları ve sendikacılar davetli.

İyi güzel.

Şimdi “Ne var bunda?” diyenler olabilir.

Var birşeyler.

Açayım konuyu?

Belediye Başkanları arasında sadece Zonguldak, Ereğli ve Gülüç var.

Neden?

Kdz. Ereğli’nin üç tane beldesi var ve bu belediyeler sırasıyla, Gülüç, Kandilli ve Ormanlı’dır.

Listede iki Ereğli belde belediye başkanları yok.

Kim mi bu belediyeler?

Uzun Mehmet’in taşkömürünü Köseağzı’nda bulup ülkeye kazandırmasıyla var olan bölgede ilk kömür işletmeciliğinin yapıldığı “Kandilli Belediyesi ile Ormanlı Belediyesi  neden çağrılmamıştır” diye ortaya karışık bir soru atsam ayıp mı olur.

Hayır!

Yoklar çünkü.

Sonracığıma, Alaplı Ereğli’dir. Ereğli’de Alaplı’dır. Alaplı ile Ereğli’nin ayrı olması düşünülemez. Alaplı Belediye Başkanı da iftar sofrasında yok! Gümeli neden yok?

Allah Allah! Kim yaptı ki bu davetli listesini?

 

Erdemir gibi bir kurumun belediye başkanları arasında bile ayrım yapmış olması veya böyle bir şeyi düşünmesi şık mı şimdi?

Yakıştı mı Erdemir’e?

Son yıllarda sosyal sorumluluklarını bile yerine getirme konusunda  bile toplumdan hep uzak ara durduğu  öne sürülen Erdemir; Alaplı ve beldesi Gümeli, Kandilli ve Ormanlı Belediye Başkanlarının şahsında bu bölgede yaşayanları dışlamıştır.

Hoş bir fotoğraf verilmemiştir Erdemir iftarında.

Doğru değildir.

…….

Erdemir’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü belediye başkanlarını bile dışlayacak dar bir pencereden bölgeye baktıklarını ortaya koyan iftar davetleriyle, iyi bir puan almamışlardır.

Neyse…!

 

BAKTIR’A NOT:

Sn. Baktır…

Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan bir  bilardo salonunun kurdelasını kesti.  Genel Müdür bir etkinliğe katıldı ve de fotoğrafları  Instagram’da yayımlandı ise bu haberdir.  Bu haberimizden sonra; Erdemir Genel Müdürünün direktifi ile  ve daha önceki Genel Müdürlerden Oğuz Özgen’in de  yaptığı gibi, Ereğli Önder Gazetesi’ni  haber ağından ve abone listesinden çıkardı.  Abone konusu bizi pek bağlamıyor, öyle bir talebimiz hiç olmadı. Ancak haber ağından çıkarılmanın doğru olmadığını özellikle vurgulamak istiyorum.  

Erdemir’in toplumun bilgi alma hakkına saygı duyması gerekmez mi? Ve böyle basitlikler Erdemir gibi bir kuruma yakışır mı?