Zonguldak 1.Amatör Küme'nin fikstür çekimi, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya; Zonguldak ASKF Genel Başkanı Tahir Buyurucu, Futbol İl Temsilcisi Kemal Demir, Tertip Komitesi üyeleri, 1.Amatör Küme'ye katılacak takımların yöneticileri katıldı.
Futbol İl Temsilcisi Kemal Demir, kura çekimi öncesinde yaptığı açıklamada, 27 kulübün katılım bedelini yatırarak 1.Amatör Küme'ye katılmaya hak kazandığını söyledi. İl Temsilcisi Kemal Demir, Merkez Grubu'nun 12 takım, Çaycuma-Gökçebey-Devrek Grubu'nun 9 takım, Ereğli Grubu'nun ise 6 takımla oynanacağını, her gruptan 2'şer takımın Play-Off'a katılacağını, iki grup halindeki Play-Off maçlarının ise Ereğli'de oynanacağını söyledi.
Play-Off Grubu'nda ilk ikiye giren takımların doğrudan Deplasmanlı Süper Amatör Lig'e çıkacağını belirten Demir, Merkez Grubu'ndan 2, Ereğli ve Çaycuma-Gökçebey-Devrek Grubu'ndan da birer takımın 2.Amatör Küme'ye düşeceğini açıkladı. 1.Amatör Küme maçlarının 9-10 Ekim 2010 tarihlerinde başlayacağını söyleyen Demir, Merkez ve Çaycuma-Gökçebey-Devrek Grubu'nun çift devreli, Ereğli Grubu'nun ise az takım olduğu için 4 devreli oynatılacağını da belirtti.
Daha sonra yapılan kura çekiminin ardından gruplar ve ilk hafta maçları şöyle oluştu;
MERKEZ GRUBU:
Çaydamarspor, Asmaspor, İhsaniyespor, Taşbacaspor, Baştarlaspor, Zonguldak Gençlik, Karaelmasspor, Polisgücüspor, Ayiçispor, Muslu Belediyespor, Karadonspor, Çatalağzı Demirspor.
İLK HAFTA MAÇLARI:
Asmaspor-Polisgücüspor
Baştarlaspor-Çatalağzı Demirspor
Çaydamarspor-Zonguldak Gençlik
Karadonspor-Karaelmasspor
Ayiçispor-Taşbacaspor
Muslu Belediyespor-İhsaniyespor
ÇAYCUMA-GÖKÇEBEY-DEVREK GRUBU:
Karapınarspor, Veliköyspor, İstasyon Gemicilerspor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Filyos Ateşspor, Gençlerbirliği Kayıkçılarspor, Perşembe Belediyespor, Gökçebey Belediyespor.
İLK HAFTA MAÇLARI
Veliköyspor-Gökçebey Belediyespor
Filyos Ateşspor-Karapınarspor
İstasyon Gemicilerspor-Gençlerbirliği Kayıkçılarspor
Çaydeğirmeni Belediyespor-Sefercikspor
Perşembe Belediyespor (BAY)
EREĞLİ :
Ereğli Devlet Hastanesispor, Yenimahallespor, Akınspor, Eleşlerspor, Güneşli Belediyespor, Kandilli Belediyespor.
İLK HAFTA MAÇLARI:
Kandilli Belediyespor-Ereğli Devlet Hastanesispor
Güneşli Belediyespor-Yenimahallespor
Akınspor-Eleşlerspor