- Milli boksör Selma:

- "En büyük hayalim 2020 Olimpiyatlarına katılarak ülkeme madalya kazandırmak"

 

Zonguldak'ta 11 ay önce başladığı boksta Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra uluslararası müsabakalarda dereceler elde eden 17 yaşındaki milli boksör Selma Karakoyun, yeni madalyalar kazanmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Televizyon kanallarında izlediği müsabakaların etkisiyle boksa ilgi duymaya başlayan Selma, arkadaşlarının da desteğiyle 11 ay önce başladığı spor dalında yeteneğiyle öne çıktı.

Selma, ocak ayında Şanlıurfa'da yapılan Türkiye Yıldız ve Gençler Boks Şampiyonası'na ferdi olarak katılıp şampiyon olmasının ardından Çankırı ve Kastamonu'da yapılan milli takım kampına katılarak uluslararası müsabakalarda Türkiye adına dereceler elde etti.

AA muhabirine yaptığı açıklamada bulunan 16 yaşındaki sporcu, boksta önemli hedefleri olduğunu, kısa sürede elde ettiği başarıları sürdürmek istediğini söyledi.

Tayvan'ın Taipei kentinde 21-27 Mayıs'ta gerçekleştirilen Yıldız ve Genç Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası'nda dünya 3'üncüsü olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Selma Karakoyun, "Ağustos ayında Macaristan'ın Keszthely kentinde düzenlenen ve  17 ülkeden 202 sporcunun katıldığı Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası'nda da 80 kiloda ikincilik elde ettim.  Bu başarılarıma yenisi eklemek için özveriyle çalışıyorum" diye konuştu.

Selma, antrenör İshak Tiryaki nezaretinde günde çift idmanla çalışmalarını sürdürdüğüne işaret ederek şunları kaydetti:

"Öncelikle ocak ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Kilomda tekrar şampiyon olmak istiyorum. Daha sonra Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyorum. En büyük hayalim ise 2020 Olimpiyatlarına katılarak ülkeme madalya kazandırmak. Çalışmalarım genellikle ağırlık, kondisyon ve güç idmanı şeklinde geçiyor. Yeteneklerimin farkındayım. Bunları daha da geliştirerek ülkem adına önemli başarılar elde etmek istiyorum. Tecrübem arttıkça hedeflerime ulaşacağıma inanıyorum."

AA