Kdz. Ereğli’de 4 yıldır yetiştirme yurdunda kalan ve 2015'in kasım ayında boksa başlayan Elif Sarıkaya, Yıldız Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası'nda üçüncü oldu.

Türkiye Boks Federasyonunun 5-10 Ocak'ta İzmir'de düzenlediği turnuvada 80 kilogramda kürsünün son basamağına çıkan 16 yaşındaki boksör, katıldığı ilk turnuvada derece elde etmenin mutluluğunu yaşıyor. 

Elif yaptığı açıklamada, yurttaki öğretmenlerinden gelen "Eskrim veya boks yapar mısın?" şeklindeki teklifin ardından bir süre düşündüğünü söyledi.

Ereğli Gençlik Merkezi'nde boksa başladığını anlatan Elif, şöyle konuştu:

"Ereğli Kız Yetiştirme Yurdu'na 12 yaşında geldim. Yaklaşık 4 yıldır yurtta kalıyorum. Boksa başlayarak hayatımda yeni bir dönem başladı. Ereğli Belediyespor Boks Takımı oyuncusu oldum. Her gün yurttan çıkıyorum ve antrenman salonuna geliyorum. Antrenörüm nezaretinde yaklaşık 3 saat çalışıyorum. Hocam benim turnuvaya katılmamı istedi ve bende katıldım. İzmir'de yapılan şampiyonada benim kilomda 7 rakibim vardı. Zor maçlar oldu ve Türkiye üçüncüsü oldum."

Elif, milli formayı giyerek şampiyonluklar kazanmayı hedeflediğini anlatarak, "Yurtta kalmamız, bir şey başaramayacağız anlamına gelmez. Burada kalanlar da başarılı olabilir. İnşallah ben örnek olurum" dedi.

Ereğli Belediyespor Boks Takımı Antrenörü Cemal Güven de 2015'in kasım ayında boks yapmaya başlayan Elif Sarıkaya'nın kısa sürede kendisini iyi yetiştirdiğini belirterek, "Dediklerimizi yapıyor ve iyi çalışıyor. İki ay önce Boksa başlamış bir kızımız katıldığı Türkiye şampiyonasında Türkiye üçüncülüğü kazanması büyük başarı. Bu azim ve heyecanla yoluna devam ederse gelecekte iyi bir milli sporcu olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Haber: Mustafa Kemal Bektaş