Yeni umutlarla yepyeni bir yıla girdik. Geride kalan 2013 yılı sportif anlamda başarıyı yakalayamadığımız bir yıl olarak geride kaldı. Futbolda yaşadığımız büyük hayal kırıklıkları, atletizmde yakalanan başarıyı unutturmadı.
2013 yılı futbolda Zonguldak’ın yaşadığı en büyük trajedi olarak hafızalara kazındı. 2012-2013 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’un Zonguldak’a yaşattığı ‘21 Nisan faciası’ olarak adlandırılan, Adliyespor’a 2-1 yenilerek şampiyonluğun kaçması kentte derin biz iz bıraktı.                                                                                                                                         

KİLİMLİ AMATÖR KÜMEYE DÜŞTÜ
Futbolda yaşanan bir başka gelişme ise 9 yıl aranın ardından mücadele ettiği Spor Toto 3’üncü Lige 1 sezon dayanabilen Kilimli Belediyespor’un küme düşmesi… Çıktığı ilk sene ligde tutunan ancak, 2’nci sezonunda küme düşmekten kutulamayan sarı-siyahlı takımın yaşadığı bu  gelişme 2013 yılında hafızalarda kalan bir diğer kötü olay oldu.                                                                                                       

 

ERDEMİR KAPATILDI! 
2013 yılında yaşanan bir diğer olumuz gelişme Zonguldak’ı Beko Basketbol Ligi’nde temsil eden Erdemir Erkek Basketbıl takımının ligden çekilmesi oldu. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları üst yönetiminin profesyonel spor faaliyetlerinden maddi desteği çekmesinin ardından yaşanan süreçte yapılan Olağanüstü Genel Kurul’la basketbol şubesinin kapatılması resmiyete döküldü. 
Erdemir’in yerine Beko Basketbol Ligi’nde Torku Konya Selçuk Üniversitesi katıldı.Bu arada Erdemirspor futbol takımı da Süper Amatör'den çekildi.                                                                                                                        

HULUSİ YAVUZ’U KAYBETTİK
Zonguldak spor camiası sevilen spor adamı Hulusi Yavuz’un ölümüyle sarsıldı. Zonguldakspor’da uzun yıllar kalecilik ve antrenörlük yapan Hulusi Yavuz, 14 yıldır mücadele ettiği hastalığa yenik düşmüş ve yaşamını yitirmişti. ‘Panter Hulusi’ lakabıyla da bilinen Hulusi Yavuz’un  erken aramızdan ayrılışı, spor camiasını yasa boğan ölümler arasında yerini aldı.                                                                                                

 

DERELİ DÜNYA’YA VE AVRUPA’YA NAM SALDI
Tüm bu olumsuzlukların aksine sporda hiç mi iyi bir haber olmadı derseniz tabiî ki oldu….  Futbolda ‘küme düştüğümüz’ 2013 yılı atletizm de ‘çıta yükselttiğimiz’ yıl oldu. Zonguldak’ın Türk atletizmine kazandırdığı gelecek vadeden isim Emel Dereli yüzümüzü güldürdü. Atletizmin yükselen yıldızı Emel Dereli gülle atma kategorilerinde 2013 yılına damga vurarak kırılmadık rekor kazanmadığı madalya bırakmadı.2013 yılının yaz aylarında Ukrayna’da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda 20.14’lük derecesiyle kategorisinde tüm zamanların 20 metreyi geçen ikinci isim oldu ve rekorla birlikte altın madalyanın sahibi oldu. Dereli, aynı yılda İtalya’da yapılan Avrupa Gençler Şampiyonası’nda 18.04’lük derecesiyle altın madalyaya uzanarak Gençler Avrupa Şampiyonu oldu.