Türkiye Atletizm Federasyonu, 13 Ağustos tarihinde Bursa’da düzenlenecek olan Balkan Şampiyonası’nda milli takımda yer alacak olan sporcu ve antrenörleri açıkladı.
Balkan ülkelerinin katılımıyla ülkemizde düzenlenecek olan bu önemli organizasyona, Zonguldak’tan sporcular Emel Dereli, Benhur Özübek ve Kaan Malkoç ile antrenörler İhsan Özden, Ayşe Demirel ve Çetin Altıntaş katılacak.
Geçen sene ilk kez yer aldığı milli takımda, 13,99’luk derecesiyle Balkan Şampiyonu olan Emel Dereli başarısını tekrarlamak istiyor.  2011 yılında kırdığı rekorlarla adından sıkça söz ettiren Emel, milli takımın en büyük madalya umutları arasında yer alıyor.
Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nun bakım onarım çalışmalarının devam etmesinden dolayı başarılı sporcu, Antrenör İhsan Özden nezaretinde Bursa’da çalışmalarını sürdürüyor. 96 doğumlu olan ve 2 sene önce başladığı gülle atma branşında rekorları üst üste kıran sporcu, Trabzon’da yapılan Kulüplerarası Yıldız ve Gençler Türkiye Şampiyonası’nda 15,79’luk derecesiyle, kendisine ait 15,58’lik Türkiye rekorunu geliştirdi. Sezonun en iyi derecesini yapan Emel, Balkan Şampiyonası’nda da rekor peşinde... Milli sporcu ayrıca disk atma branşında tasnif dışı yarışacak. Disk atmada kendisine ait en iyi derece 40,58.
Gülle atma branşında yarışacak olan Benhur Özübek ise, milli takımda ikinci kez yer alacak. 4 yıldır gülle atma branşında Türkiye şampiyonaları ve kulüp müsabakalarında kürsüden inmeyen başarılı sporcu, milli takımda ikinci kez yer alacak. Antrenör Ayşe Demirel’in çalıştırdığı başarılı sporcu, yıldızlarda rakiplerine şans tanımıyor.
Adana'da yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda 17,84 metreyle, Eskişehir'de Kulüpler Türkiye Şampiyonası'nda 17,44 metreyle, Ankara'da Liselerarası Türkiye Şampiyonası'nda 17.70 metreyle birinci olarak altın madalya kazandı.
Zonguldak’tan cirit atmada Kaan Malkoç, Balkan Şampiyonası’nda tasnif dışı yarışacak. Atletizm Antrenör Çetin Altıntaş’ın çalıştırdığı başarılı sporcunun, en iyi derecesi 60,80 metre.