Türkiye Bilardo Federasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Bora Yayalar,  gazetecilere açıklamasında, bu yılki il birinciliği birinci etap müsabakalarına 107 sporcunun katıldığını belirtti.
Yayalar, müsabakaların, Zonguldak’taki Mavi Ay Bilardo Salonu ile Ereğli’deki Deniz Bilardo Salonu’nda oynandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:



“Karşılaşmalar 3’erli gruplar halinde tek devreli lig usulü oynandı. Zonguldak’taki gruba mücadele eden 60 sporcumuz arasından gruplarını birinci tamamlayan 20 arkadaşımız ile 47 sporcunun katıldığı Ereğli’deki gruplardan 16 arkadaşımız bir üst tura yükselmeyi başardılar. 36 arkadaşımız, ikinci tur karşılaşmalarını Ereğli’de oynayacaklar. Yine 3’erli grupta oynanacak karşılaşmalar sonucu 12 grup birincisi aynı şekilde devam edecekler. 4 gruptaki sonuçlarda grup liderleri yarı finale kalacaklar. Yarın final ve final maçları ise ikili eşleşme ve eleme usulüyle oynanacak.
Şampiyona sonunda düzenleyeceğimiz törenle sporcularımıza madalyalarını teslim edeceğiz. Bu vesileyle, bir kez daha turnuvaya katılan sporcularımıza teşekkür ediyor, gruplar kalan sporcu arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.”
Bu arada, Zonguldak İl Şampiyonası 1. Etap karşılaşmalarının ikinci tur maçları deniz Bilardo Salonu’nda oynanmaya başladı.