Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarına getirdiği 27 yaş sınırından en çok etkilenenler arasında temsilcimiz Zonguldakspor bulunuyor. Transferde sona yaklaşan kırmızı-lacivertli takımın kadrosunda 12 futbolcu yaş sınırına takılıyor.
Zonguldakspor yönetimi, Cumartesi günü Teknik Direktör Talat Özden’le bir araya gelerek, TFF’nin aldığı yaş sınırı ile ilgili görüştü. Kulüpleri zor durumda bırakan bu konu hakkında neler yapacaklarını masaya yatıran Talat Özden, “Kontenjanda bulunan futbolcuları isim olarak değil, bölgelere göre seçip bu doğrultuda hareket edeceğiz. TFF’nin aldığı bu karar, 27 yaş üstü futbolculara futbolu bıraktırır” dedi.
Yönetimle bir araya gelen Teknik Direk Talat Özden’i telefonla arayarak konu hakkında görüşlerini aldık.
“OLMASAYDI İYİYDİ…”
“Federasyon tarafından getirilen yaş sınırı en çok sizi etkiliyor. 18 kişilik maç kadrosunda 4 oyuncuyu oynatma hakkınız var. Bu konudaki düşünceniz nelerdir?” sorumuza, “Olmasaydı iyiydi” yanıtını vererek söze başlayan Özden, “Transferleri yaparken yaş sınırının 27’ye düşürüleceğini ve kontenjanında 4 olacağını hiç hesaba katmadık. Transferi yüzde 85 oranında bitiren bir kulüp olarak alacağımız bir-iki oyuncudan sonra transferi noktalayacaktık. Fakat alınan bu kararla oran yüzde 60’a indi. Doğal olarak kadromuzda bulunan 12 oyuncu arasından yollarımızı ayıracağımız futbolcu kardeşlerimiz olacak. Bunları isim olarak değerlendirmeyeceğiz. Bölgelere göre hareket edeceğiz. Hangi futbolcularla yola devam edeceğimizi şimdilik bir karara bağlamadık” dedi.
“YAŞ SIRINDA BULUNANLARA ‘FUTBOLU BIRAKIN’ DİYORLAR”
TFF’nin yaş sınırı kararını geç almasına tepki gösteren Özden, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaş sınırı ile ilgili aldığı kararın çok geç olduğunu düşünüyorum. Bu karar, takımları ve futbolcuları zorda bıraktı. Türkiye’de futbolcu sayısı fazla mı ki, Federasyon böyle bir karar aldı? Kontenjana takılan amatör oyunculara futbolu bıraktırmak istiyorlar sanırım. Bu oyuncular ne yapsın, futbolu mu bıraksınlar? Bu karara göre, 27 yaş üstü futbolcular futbolu bırakır. Bir oyuncunun en verimli olduğu bir yaşta futboldan uzaklaştırılmasını doğru bulmuyorum. Genç bir oyuncunun tecrübeli oyunculardan öğrenecek çok şeyi vardır” diye konuştu.
Zonguldak halkını mutlu etmek için transferde bundan sonra daha hızlı hareket edeceklerini söyleyen Özden, “İstediğimiz şartlara uygun genç oyuncularla görüşüp transferi noktalayacağız.
2 transferden sonra bitireceğimiz transferi, şimdi 7-8 oyuncuyla bitireceğiz” dedi.