Yeşil-beyazlı takımın yeni transferi 31 yaşındaki tecrübeli oyuncu Fuat Bertan, yeni sezonda yeni takımıyla başarılar elde edeceklerini söyleyerek, “Zonguldak’a 3’üncü şampiyonluğumu yaşamaya geldim” dedi.
Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazandığı 2000 yılında sarı-kırmızlı takımın kadrosunda yer alan Fuat Bertan, yeni sezonda formasını giyeceği Kozluspor’un kamp yaptığı Bakacakadı 100’üncü Yıl Atatürk Tatil Köyü’nde gazetemiz spor muhabiri Eren Arslanyılmaz’a açıklamalarda bulundu. Bölgesel Amatör Lig’in (BAL) yeni takımlarından Kozluspor’un tecrübeli oyuncusu şunları söyledi;
“BAŞKANIMDAKİ HIRSI
GÖRÜNCE HİÇ DÜŞÜNMEDİM”  
“Kozluspor’a transfer olacağımda ilk Başkan Murat Yüksel’le görüştüm. Bire bir görüşmemizde Başkanımdaki inanılmaz hırsı görünce, bir an olsun bile düşünmeden ‘evet’ dedim. Şimdi görüyorum, iyi ki burayım. Profesyonel takımlardan geri kalınmayacak bir kamp dönemi geçiriyoruz. Bizde bu doğrultuda bu görüntüye layık olmak için çalışmalarımızı sıkı bir şekilde günde çift antrenmanla sürdürüyoruz. Günler ilerledikçe antrenmanlardaki performansımı saha içine de yansıtacağım. Ortam çok iyi. Arkadaşlık üst düzey olmuş durumda. Başkanımız, yönetimimiz hepsi inanmış ve kenetlenmiş durumda. Takımdaki arkadaşlarım sanki uzun yıllar Kozluspor’da futbol oynamışlarcasına hareket ediyorlar. Yeni oluşan bir takım olmamıza rağmen uyum sorunu kısa sürede üstümüzden attık.”
“ONLARDAN AŞAĞI
KALIR YANIMIZ YOK”
Zonguldak’ta 2 kez şampiyonluk yaşadığını belirten Fuat Bertan 3’üncü şampiyonluğunu yaşamaya geldiğini belirterek şunları söyledi;
“Zonguldakspor’a karşı mücadele ettim. Ama unutamadığım tek şey burada yaşadığım şampiyonluklar. Zonguldak’ın grup merkezliğini yaptığı terfi maçlarında Küçükçekmecespor’da ve Yalovaspor’da oynadığım yıllarda burada iki kez şampiyonluk sevinci yaşadım. İnşallah bu senede Kozluspor’da şampiyonluk yaşarım, çünkü yönetim, teknik heyet şampiyonluğa inanmış durumda. Zonguldakspor’da iyi bir kadro oluşturdu. Fakat bizde gerek yönetimle, gerek teknik heyet ve futbolcular olarak onlardan aşağı kalır yanımız yok” dedi.