Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından temsilcimiz Zonguldakspor’da yaş sınırından dolayı gönderilenler arasına giren, bu nedenle kafalarda soru işaretine neden olan Volkan Bozkurt hakkında “gitti mi, kaldı mı?” spekülasyonlarına son noktayı Teknik Direktör Talat Özden koydu. Özden, “Alan da benim, gönderen de... Bir tercih yapmak zorundaydık. Bu tercihi de Volkan Bozkurt’tan yana kullandık” dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Bölgesel Amatör Lig’e 27 yaş sınırının getirilmesi sebebiyle Zonguldakspor, geçtiğimiz günlerde iç ve dış transferde sözleşme imzaladığı 6 oyuncuyla yollarını ayırmak zorunda kalmıştı. Bu isimler arasında Teknik Direktör Talat Özden’in verdiği rapor doğrultusunda 1930 Bafraspor’dan transfer edilen 29 yaşındaki Volkan Bozkurt da yer aldı. Herkes tarafından merakla beklenen Volkan Bozkurt konusuna Teknik Direktör Talat Özden açıklık getirdi. Özden şunları söyledi;
“UMARIM MAHCUP
OLMAYIZ”
“Yönetimle geçtiğimiz Cumartesi günü bir araya geldik. Yaş sınırından dolayı oyuncu bazı kardeşlerimizle ayrılmak zorundaydık. Diğer 5 isimde olduğu gibi Volkan Bozkurt’la da yollarımız ayrıldı. Volkan Bozkurt’u alan da benim, gönderen de... Tercih yapmak zorundaydık. Bu tercihi Volkan’dan yana kullandık. Umarım gönderdiğimiz ve yola devam kararı aldığımız oyunculardan dolayı mahcup olmayız.”
“HER YİĞİDİN BİR
YOĞURT YİYİŞİ VARDIR”
“Yeni bir sezona başlarken, her zaman izlediğim bir yol var. Takımı kurarken, şampiyonluk yarışında oyuncuları tecrübeli isimlerden seçerim. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Ben de bu doğrultuda hareket ediyorum. Yaş sınırından dolayı devam ettiğimiz isimlerin yanına genç yetenekleri kadroya katacağız.”
“HEDEFTEN ŞAŞMADIK”
TFF’nin aldığı karar öncesinde yüzde 90 oranında transferi bitirdiklerini, şimdilerde yüzde 65 civarında olduklarını belirten Özden, “Transfer çalışmalarımız sürüyor. Zonguldakspor’u hedefe taşıyacak transferler yapmak istiyoruz. Ama bunun için acelemiz yok. Zonguldakspor olarak hedeflerimiz var ve bu doğrultuda çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalara başlarken vermiş olduğumuz şampiyonluk sözü var. Yine tekrarlıyorum, Zonguldak-spor’u özlenen profesyonel lige çıkartacağız. Hedeften şaşmadık.”