Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Garanti Bankası'nın sponsorluğuyla organize ettiği "12 Dev Adam Basketbol Okulları" (12 DABO) kapsamında, Anadolu Basketbol Turu'nu başlatıyor.
Bu yıl, 17-21 Ağustos 2010 tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenecek eğitim amaçlı turda, Amerikalı antrenörler Alan Walls ve Chris Dial tarafından hazırlanan antrenman programları uygulanacak. Sırasıyla Sapanca, Düzce, Bolu, Zonguldak ve Bartın'da gerçekleştirilecek eğitimler aracılığıyla, 7-12 yaş arası genç oyuncuların ve 12 DABO'da görev alan antrenörlerin gelişimi amaçlanıyor.
12 Dev Adam Basketbol Okulları Anadolu Basketbol Turu kapsamında ayrıca, antrenör ve spor yöneticilerine yönelik, antrenman bilimi ve spor yönetimi gibi konuların ele alınacağı paneller düzenlenecek. Basketbolla ilgili tüm oyuncu, antrenör, hakem, yönetici ve beden eğitimi öğretmenleri, çalışmaları izleyebilecek.
Türkiye Basketbol Federasyonu ve Garanti Bankası, her yıl düzenlenen 12 DABO Anadolu Basketbol Turu'na katılanların ve il sayısının artırılmasını, daha fazla çocuğa basketbol sevgisinin aşılanmasını hedefliyor.
Dün Sakarya-Sapanca'da başlayan Anadolu Basketbol Turu, bugün Düzce'de, yarın Bolu'da, 20 Ağustos 2010 Cuma günü Zonguldak Karaelmas Can Polat Pamay Spor Salonu'nda ve 21 Ağustos 2010 Cumartesi günü Bartın'da 10.00-13.00 saatleri arasında yapılacak.