Dünya Senyörler Tenis Şampiyonası'na ilk kez Anadolu'dan bir sporcu gidecek. İstanbul'dan 3 sporcu ile birlikte Meksika'ya gidecek olan Zonguldaklı Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Kundakçı, "Anadolu'dan başarılı sporcular çıkıyor" dedi. 
Türkiye Tenis Federasyonu tarafından 2009 yılında 10 ilde gerçekleştirilen klasman turnuvalarında topladığı puanlar ile Milli Takımlar 35-40 yaş kategorisine katılmaya hak kazanan Zonguldaklı Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Kundakçı, Dünya Senyörler Şampiyonası'na katılacak. 
Tenis İhtisas Kulübü'nde antrenmanlarını gerçekleştiren Kundakçı, şampiyona için gün sayıyor. Türk Milli Takımı'nı İstanbul'dan seçilen üç sporcu ile birlikte temsil edeceklerini ifade eden Öğretmen Mustafa Kundakçı, Anadolu'dan başarılı sporcuların çıktığını söyledi. Türkiye'nin tenis sporunda Avrupa ve Dünya sıralamasında gerilerde olduğunu ifade eden Kundakçı, bu duruma tesis imkansızlığının etken olduğunu söyledi. Kundakçı şöyle konuştu:
"Türkiye Tenis Federasyonu'nun 2009 yılı faaliyet raporu içinde yer alan yaklaşık 16 klasman turnuvası vardı. Oyuncular bu klasman turnuvalarına katılıyor. Yaklaşık 10 değişik şehirde yapılıyor. Bir yıl içerisinde topladıkları puanlar itibariyle en fazla puan alan ilk 8 oyuncu Milli Takım seçmelerine çağırılıyor. Ben de 2009 yılı içerisinde 5 değişik şehre gitmiştim. Burada aldığım puanlar ile ilk sekize girdim. Milli Takım Senyör Belirleme Toplantısı'na katılmıştım. Orada ilk dörde girerek 26 Mart - 4
Nisan 2010 tarihlerinde Milli Takımımız Dünya Senyör Şampiyonası'nın yapılacağı Meksika'ya gidecek. Ben de bu kafilede yer alacağım. Anadolu'dan başarılı oyuncular çıkıyor. Tenis çok zor bir spordur. İlk defa katıldığım bir turnuvada Milli Takım'a seçilmiş olmam benim açıdan sevindirici bir durum. 35-40 yaş Milli Takımı'nda İstanbul'dan 3 oyuncu Zonguldak'tan da ben varım. Bunlar biraz da imkanlar ve tesisler ile alakalıdır. Ama insanlar çok arzuladıkları zaman, sürekli antrenman yaptıkları zaman bunların başarılacağını düşünüyorum. Bu anlamda da kendimi başarılı buluyorum. Dünya Klasmanı'na baktığınız zaman ilk yüzde ve iki yüzde Türk Sporcusu yok. Teniste Avrupa'ya ve dünyaya nazaran çok gerideyiz. Bu da bu sporu yapan sporcuların nüfusu ile alakalı bir şeydir. İmkanlar ile alakalı bir şey. 4-5 yıl öncesine kadar biz de tenis kortları nedir bilmezdik. Bu kortlar belediyeler, özel müteşebbisler tarafından yeni yeni yapılıyor." 
Tenis sahasındaki 11 yaşındaki Burça Cengiz ise 2006-2007-2008 yıllarında kazandığı turnuvalarla Türkiye Şampiyonası olduğunu söyledi. Türkiye'de en iyi dört sporcu arasında olduğunu ifade eden Cengiz, sponsor desteği olduğu takdirde daha iyi yerlere geleceğini sözlerine ekledi.