Alaplı Aktif Spor Kulübü başkan ve yöneticileri, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker'i ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Alaplı Aktif Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Uğuz, Alaplı'da gençlerin spora kazandırmak amacıyla kulüp bünyesinde birçok çalışmalar yaptıklarını belirterek, Alaplı Aktif Gençlik spor Kulübü olarak güreşe büyük önem veriyoruz. Ata sporumuzu yaşatmak ve geleceğe taşımak öncelikli görevimizdir. Bu anlamda yüz lisanslı sporcumuz ile yeni şampiyon güreşçiler yetiştirmekteyiz. Amacımız bu sayıyı arttırmak ve güreşi yaygınlaştırmaktır. Güreş Federasyonumuzun bu yönde başarılı projeleri var. Bizlerde her zaman bu projeler de olmak isteriz dedi.
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, birlik ve beraberlik içinde güreşi daha güçlü, daha yaygın bir spor dalı haline getireceklerini ifade ederek, Güreş sporunun gelişmesi için el birliği ile çalışacağız. Projelerimizi birlikte hayata geçirip güreş sporumuza ilgiyi arttıracağız. Federasyon olarak güreş sporuna katkı sağlayacak adıma destek vermeye hazırız. Özellikle altyapıya büyük önem vermeliyiz. Güreşin yaygınlaşması için yeni nesillerimize güreşi tanıtmalıyız. Atalarımızın mirası olan Peygamber sporumuzu genç kuşaklara anlatmalı, onları güreş sporu ile tanıştırmalıyız diye konuştu.
Ziyarete, Alaplı Aktif Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Uğuz, yönetim kurulu üyeleri Şeref Coşkun, Mustafa Atmış, eski milli güreşçi Yakup Kaçmaz, teknik heyet Bora Yılmaz katıldı.