Yeni sezonda Spor Toto 3’üncü Lig’de mücadele edecek Kilimli Belediyespor’da yönetim, Teknik Direktör Raşit Çalık’ın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Sarı-siyahlı takımı 9 yıl aradan sonra şampiyon yaparak profesyonel lig özlemini gideren başarılı çalıştırıcı Raşit Çalık, şu ana kadar gerçekleşen iç ve dış transferler hakkında Gazetemiz Spor Muhabiri Eren Arslanyılmaz’a konuştu.
“GENÇ BİR KADRO KURUYORUZ”
Çalık, genç bir kadronun temellerini attıklarını belirterek, “İç transferde mevcut kadromuzda yaşı genç olan oyuncularımızla anlaşma sağladık. Bunlar arasında Ali Kemal, Ahmet Olgun, Emin Erol ve Anıl Kalyoncu ile prensipte anlaştık. Bunlardan sadece kalecimiz Anıl Kalyoncu ile sözleşme imzalandı. Genç oyunculardan oluşan bir takım kurmak istiyoruz ve bu doğrultuda Kardemir DÇ.Karabükspor’dan iki genç yeteneği kadromuza dahil ettik. Ligde başarıyı yakalamak için çalışmalarımız devam edecek” dedi.
“HATASINA DEĞİL,
KARİYERİNE BAKIP DA ALDIK”
Adı bir dönem şike skandalına karışan ve bu yüzden de futbola ara vermek zorunda kalan yeni transfer alan Alişen Kandil’e de sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Çalık, “Alişen’in kariyeri belli, eski Trabzonsporlu ve birçok kez U21 milli takımda ay-yıldızlı formayı terletti. Alişen, Kilimli Belediyespor formasıyla göstereceği performansla ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu da herkese kanıtlayacaktır. Futboldan uzak kaldığı bu dönemlerde Spor Toto 2’nci Lig takımlarından 1461 Trabzon Karadenizspor’la idmanlara çıktı. Alişen’in bize, bizim de Alişen’e sahip çıkmamız lazım. Biz futbolcunun geçmiş dönemde yaptığı hataya değil, kariyerine bakıp da aldık” diye konuştu.

“12 TEMMUZ’DA KAMPA GİRECEĞİZ”
Bolu ya da Kızılcahamam’da 12 Temmuz 2011 tarihinde kampa gireceklerini belirten genç çalıştırıcı Raşit Çalık, “Kendi tesisimizde 1 Temmuz tarihinde topbaşı yapacağız. Bu dönemde, bir hafta süresince Zonguldak’ta bulunan genç ve yetenekli futbolcuları takımımıza kazandırmak için oyuncu taraması yapacağız. 12 Temmuz’da ise kampa gitmeyi düşünüyoruz” dedi.