Kdz.Ereğli?nin köklü kulüplerinden Yenimahalle-spor?da yönetim ekonomik krizin etkilerinden kurtulabilmek için özverili çalışmalarını sürdürüyor. Kulüp Genel Kaptanı Cavit Bekçibaşı, özellikle belediye kulüplerinin dev bütçelerle oluşturdukları takımların amatör spor kulüplerinin kapısına kilit vurmaya götürdüğüne dikkati çekerek önemli mesajları spor kamuoyuna aktardı.
Yöneticilerin ve kulüp üyelerinin özverisi ile 1965 yılında kurulan Ereğli?nin köklü kulüplerinden Yenimahallespor?u ayakta tutma gayreti içerisinde olduklarını belirten Bekçibaşı yaptığı açıklamasında, ?Ülkede kriz var her bölgede ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Doğal olarak kulüplerde bu sıkıntılardan olumsuz yönde etkileniyor. İlçemizde gerek deplasmanlı bölgesel lig gerekse I.Amatör küme olsun belediyelerin kendi bünyelerinde oluşturdukları takımlar amatör spor kulüplerine büyük darbe vurmaktadır. Örneğin Süper Amatör Kümede belediye kulüplerinin harcadığı para ile diğer kulüplerin harcadığı paralar arasında uçurumlar var. Belediyelerin sporun içerisinde birebir olmamaları bölgelerindeki spor kulüplerine destek olmaları gerektiğini defalarca söyledik. Bu yurt dışında da bu şekilde belediye kendi takımını oluşturmuyor bölgesindeki takımlara katkılar sağlayarak birbirleri ile yarışmalarını sağlıyor ve bu şekilde kaliteyi yakalattırıyor. Bu konuda gerek ilçe ve il yöneticilerinin gerekse federasyonun artık düğmeye basması gerekir? sözleri ile konuştu.
YENİMAHALLE KULÜP LOKALİNİ SOYDULAR
Öte yandan önceki gece kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından Yenimahallespor Kulübü Lokaline girildiği ve içeride bulunan 2 bin TL değerindeki LCD ekran televizyonun çalındığı öğrenildi.