Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu, yaş sınırı ile ilgili takımların merakla beklediği kararı geçtiğimiz Cuma günü resmi internet sitesinden açıklamıştı. Karara göre, takımlar 27 yaş üstü istedikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilecek, fakat 18 kişilik maç kadrosunda 4 oyuncu bulundurabilecek. Bölgesel Amatör Lig’in yeni takımlarından temsilcimiz Kozluspor’da, 8 oyuncunun kontenjana takılmasıyla yaş sınırından etkilendi.
Federasyonun belirlediği 27 yaş sınırına yeşil-beyazlı takımın teknik patronu Volkan Yayın, “Çok büyük bir hata” diyerek şunları söyledi;
“Diğer takımlara nazaran yaş sınırına 8 oyuncuyla takılıyoruz. Biz biraz daha temkinli davrandığımız için yaş sınırından fazla etkilenmiyoruz. Bildiğim kadarıyla kulüplerin bu karara itiraz etme hakkı bulunuyor. TFF’nin almış olduğu bu kararı çok büyük bir hata olarak görüyorum. Yeni sezon öncesi takımlar transferlerini bitirmeden önce Federasyon bu kararı almalıydı. İtiraz sonucunda biraz daha esnek tutularak yaş sınırının 4’ten 4+2 olması düşüncesi hakim. BAL’daki takımlar transferlerini yüzde 90 oranında bitirdi. 4+2 olması bizleri biraz daha rahatlatır. Bu durumda 2 kişi yedekte bekleyecek. Saha içindeki performansını beğenmediğimiz oyuncunun yerine yaş sınırında bulunan kişiyi oyuna sokarız” dedi.
Liglerin başlama tarihinin de henüz bilinmediğini belirten Yayın, “Liglerin Eylül ayının sonunda ya da Ekim ayının ortasında kesin olmamakla birlikte başlayacağı söyleniyor. Bakacakkadı’daki kamp dönemini biraz daha düşük tempoda sürdürüyoruz. Kartepe’deki ikinci kamp dönemini biraz daha uzun tutup çalışmalarımızı sıkı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.