Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig ekiplerinden Çaycumaspor’un yeni transferi Serhat Kızılay, 10 yıl formasını giydiği Baştarlaspor’dan ayrılmanın burukluğunu yaşarken, yeni takımı Çaycumaspor’da forma giyecek olmanın heyecanını ve yeni sezondan beklentilerini paylaştı. Çaycumaspor’un büyük umutlar beslediği 23 yaşındaki yetenekli oyuncu Serhat Kızılay şunları söyledi;
“10 YILIMI VERDİM”
“Sonuçta insan anne ve babasından ayrılırken ne hissederse onu hissettim. Baştarlaspor benim için çok farklıydı, çünkü 10 yılımı verdim. Evim gibiydi, fakat şu an başka takımdayım. Zorda olsa ayrıldım. Benim için Baştarlaspor’un yeri hep farklı olacak. Sonuçta futbola başladığım ve futbolu öğrendiğim bir kulüp. Artık Çaycumaspor için ter dökeceğim. Yeni takımıma faydalı olmak istiyorum bunun içinde elimden geleni yapacağıma kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah benim ve yeni kulübüm açısından çok güzel bir sezon olur. Çok çalışmam gerektiğini biliyorum elimden gelenin en iyisini yapmak için buradayım.”
Gelecekle ilgili hedeflerine değinen Serhat, “Zamanında bazı şeyleri aşabilseydim, belki şu an biraz daha farklı yerlerde olabilirdim. Ama futbolun yaşı yok ve şansa çok inanırım. Ummadık bir maçta çok iyi oynar ve birinin dikkatini çekerseniz, farklı yerlere gelebilirsiniz. Futbolda gelebildiğim en iyi noktaya ulaşmak için çaba harcıyorum.  Deplasmanlı Süper Amatör Lig benim kariyerim için başlangıç olacak. Onun için çok çalışmam gerektiğini biliyorum ve çalışıyorum” diye konuştu.
“ÖĞRENECEĞİM ÇOK ŞEY VAR”
Deplasmanlı Süper Amatör Lig’de oynayacak olmanın heyecanını yaşadığını dile getiren genç oyuncu, “Tabi ki ilk Süper Amatör Lig tecrübem olacak, ama fazla heyecanlanmıyorum. Sonuçta çok maça çıktım, Süper Amatör Lig’de oynayan takımların bazılarına karşı da oynadım. Serkan Hoca’nın etkisi büyük olur, çalıştığı takımlar hep hedefi olan takımlardı. Kozluspor olsun, Zonguldakspor olsun oralarda başarılı oldu. Serkan Hoca’dan öğreneceğim çok şeyler Beni buraya getiren Hocamı mahcup etmemek için elimden geleni yapmak için uğraşacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
“TARAFTARI OLAN BİR KULÜPTE OYNAMAK ÇOK FARKLI”
Çaycumaspor gibi köklü ve tesisleşme anlamında önemli bir kulüp olduğunun altını çizen Serhat, “Sonuçta ilçe takımında oynamak her zaman için farklıdır.
Taraftarı olan bir takımda oynamak son derece farklı burada da maçlara ilgi çok büyük takım olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.