Final maçı öncesi istifa eden Hasan Ayaz sessizliğini bozdu.

Gümelispor'daki Antrenörlük görevinden  Devlet  Hastanesi ile oynanacak Play-off braj maçı öncesi istifa eden Hasan Ayaz,zehir zemberek açıklamalar yaptı. "Yönetimden destek görmedim,araya çomak sokanlar oldu,sonunda da bir oyuncu, 7 aydır bu takımın başarısı için mücadele eden hocaya tercih edilince dayanamadım."diyen Ayaz, " Bu kulübün başında Ali Rıza denen başkan olduğu sürece Gümelispor bir adım ileriye gidemez. O kendi eğlencesini yapıyor.Yaşı  60'a gelmiş ama, hedefi olan insanların önünü kesiyor."dedi.
Ereğli Devlet Hastanesine 2-1 yenilerek Süper Amatör Lige çıkma şansını kaybeden 1.Amatör Küme Ereğli Grubu şampiyonu Gümelispor'da, Antrenör Hasan Ayaz'ın maç gecesi  istifa etmesi gündeme bomba gibi düştü. " Gümelispor için çok emek verdim ,çalışıp çabaladım. Gümelispor tarihinde ilk kez 1.Amatör şampiyonu oldu.Bunu yaparken hocalığımı ayaklar altına almadım,tavizde vermedim."diyen Ayaz, "Benimle birlikte,İstanbul'daki sponsorların desteği ve oyuncularımın azmi ile   takımı şampiyon yaptık ama dışarıdan çok kamçılandık. Destek görmedik . Yönetim içinden ve dışarıdan bazı kesimler, araya çomak soktu."dedi.                                                                                                                                                                       

Tayfun yanıma geldi ve !."
Ayaz,maç gecesi istifasına neden olan olayla ilgili de açıklama yaptı.Takım oyuncularından Tayfun'un söylemleri ve tavırlarının bu duruma etken olduğunu söyleyen Ayaz, "Oyuncu Tayfun maçtan bir gün önce kaptan Servet ile yanıma geldi.
Ben yarın oynayacak mıyım diye sordu. Bende henüz kadroyu yapmadım, 12 de belli olacak dedim. O da benimle o zaman beni  2.yarıda da düşünme deyip pazarlığa kalktı.Ben de Devlet Hastanesi maçına Play-off larda oynadığım sistemle çıkacağımı ve  bu sisteme uymadığını söyleyince ,bana  senin hocalığını kabul etmiyorum dedi.Ben de onu yanımdan kovdum." dedi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
"1 oyuncuyu hocalarına tercih ettiler"
Maç gecesi yaşanan olayı bu sözleriyle anlatan Ayaz, daha sonra bu durumdan takımın sponsorluğunu üstlenen İstanbul'lu iş adamı ve aynı zamanda yönetici Levent İlik'e ilettiğini söyledi.
Olaydan bir süre sonra İlik ile bir araya geldiğini ve durumu aynen anlattığınıo söyleyen Ayaz, " Bana kendisi, hoca kadroyu bozmayalım dedi.Bende, benim hocalığımı kabul etmeyen biri ile ben aynı soyunma odasında olmam dedim."diyen Ayaz, "Levent bey bir ara yanımdan ayrılıp yarım saat sonra yeniden geldi. Tayfun'u ısrarla kadroya alalım dedi.
Benim, "İlla ki olsun diyorsan ben yokum  şeklindeki söylemim sonrası da banaO zaman yaptığın hizmetler için teşekkür ederim."diyince ipler koptu.Yani bir oyuncu hocaya tercih edildi. Sezon başından beri her şeyden haberim olacak diyen başkan  maçtan bir gün önce yaşanan olaydan sonra  1 kere bile beni aramadı."şeklinde konuştu.                                                        

"Ali Rıza olduğu sürece" !.                                                                                                                                
Yaşananların bu duruma gelmesinden üzüntü duyduğunu söyleyen Ayaz,kulüp başkanı Ali Rıza Kkılıçarslan'ı da topa tuttu.Ayaz, "Ben lafımın arkasındayım.Bu kulübün başında Ali Rıza denen başkan olduğu sürece Gümelispor bir adım ileriye gidemez.
Ancak 1. ile 2.amatör arasında mekik dokur.Bu zat bur da kendi eğlencesini yapıyor.
Yaşı gelmiş 60'a hedefi olan insanların önünü kesiyor."dedi.
Ayaz Kılıçarslan için, " 30 seneden beri bu takımın başındayım diyor hani ne başarısı elde etti. Bu takıma 7 ay emek veren beni bir gecede bu duruma getirdiler. Ben verilen emeklere üzülüyorum.Bu olay bu duruma gelmemeliydi."ifadelerini kullandı.

Bu takım SSK'ya ligde yenilmedi                                                                                                                                                         
7 ay görev yaptığı Gümelispor'un son maç arifesinde böylesi bir durumla anılmasının hiç arzu edilmeyen bir durum olduğunu söyleyen Ayaz, " Biz bu sezon SSK ile daha önce  2 maç yaptık.ilk maçta 9 kişi kaldık yenilmedik ve maç  1-1 berabere bitti.2.maçta 30.dakikada 10 kişi kaldık 60 dakika  10 kişi oynadık rakibi  2-0 yendik .Yine kazanan biz olabilirdik.Çok üzgünüm" dedi.