Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKF) 13 Haziran 2010 Pazar günü yapılacak olan Genel Kurul'da adaylar isimlerini açıklamaya başladılar. Yapılacak olan Kongre'de mevcut Başkan Tahir Buyurucu aday olurken, eski başkanlardan Ömer Rakanoğlu ile Munir Uzundurukan birleşerek adaylıklarını açıkladı. Rakanoğlu, bugüne kadar birlikte olmalarının birçok nedeni olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti;

"BİLGİSİZLİKTEN SPOR KULÜPLERİNİN KAPATILMASININ NEDENİNİ ARAŞTIRMADILAR"
"Beş yıl önce Zonguldak' ta 128 kulüp ve Türkiye şampiyonasına giren futbol takımlarımız vardı. Bugün baktığımızda ise 80 kulüp, Türkiye şampiyonasına giden 2 kulüp var. Kulüplerimizdeki düşüşü yaklaşık yüzde 40'lara vardı. 5 yıl içerisinde bütün kulüplerimize ne malzeme yardımı, ne kulüplerle ilgilenme oldu. Yaklaşık 40 kulüp kapandı. Ne kadar da ekonomik nedenlere dayanarak kapandığı söylense de ben buna inanmıyorum. Çünkü arkadaşlarımız ellerinde makbuzla para topladıkları için nedenin ekonomik olduğunu düşünmüyorum. Bilgisizlikten spor kulüplerinin kapatılmasının nedenini araştırmadılar.
Bu kulüpler ASKF'nin ilgisizliğinden kaynaklanıyor. ASKF' nin bunların nedenini araştırıp, çözümler üretmesi gerekiyor. Maalesef kapananları açmaya gelenleri dahi yardımcı olmuyor. 3 yıl ve 5 yıl önce yapılan genel kurullarda şimdiki yönetimdeki arkadaşların verdikleri sözler vardı. Bütün hakemleri ve takımları bir arada barındıracak "Taban Birlikleri Binası" alacaklardı."

"BÖLGESEL OLARAK BİR AYRIMCILIK VAR"
"Yine futbolla ilgili "Bölge Şefliği" olacaktı. Fakat Bölge Şefliği de yapılmadı. Hatta bizim kongrelerimiz 2 yılda bir yapıldığı halde, bir akşam iftar yemeğinde kongre yapıldı. Hiçbir spor kulübümüzün haberi olmadı. Kendi yandaşlarından 65 kişiyi iftar yemeğinde bir araya getirerek kongre yaptılar. Bu bize ve delegelere yapılan bir saygısızlıktır. Bizleri hiçbir şekilde kaileye almadılar. Genel Kurul'a 4 gün kalmasına rağmen bizim de aday olduğumuzu bildikleri halde bize delege listesi vermediler. Biz iki kongre kaybettik ama buna rağmen kazanan tarafın böyle gaddar bir davranış sergilemesi yakışık almadı. Siz yanlış yaparsanız ben eleştiririm, ben yanlış yaparsam siz de beni eleştirin.
Nihayetinde Disiplin Kurulu Başkanı ASKF'nin vermiş olduğu kararlara isyan ederek istifa etti.
Arkadaşımız 6 tane top dağıtmış, topun kalitesine itiraz ettiler. Bunun yanında bölgesel olarak bir ayrımcılık var. 3 yılda yaptıkları inanılmaz haksızlıklar var. Zonguldakspor küme düştü, kimsenin kılı kıpırdamadı. 3.lig terfi müsabakaları yapıldı, ASKF tensilcileri ne Çorum'a ne de Samsun'a gittiler. İşlerine geldiği gibi hareket ediyorlar."