Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7'nci Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor'da Kulüp Başkanı Celal İncekara, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, destek verilmediği takdirde takımı Bölgesel Amatör Lig'den çekme kararı alacaklarını belirtti.
Üç yıldan beri Zonguldakspor'da başkanlık yaptığını belirten Başkan Celal İncekara, kentin önde gelenlerinin maddi ve manevi destekte bulunmak yerine köstek olduğuna dikkat çekti.
Başkan İncekara, konuşmasında şu görüşlere yer verdi;

"EN KISA SÜREDE
250 BİN TL GEREKLİ"
"Zonguldakspor Kulübü olarak BAL'da sezonun ilk yarısını hemen hemen istediğimiz noktada tamamladık. Şu ana kadar bize hiç bir kurum ve kuruluş yardımcı olmadı.
Bizde zor şartlarda takımı buraya kadar taşıdık, ancak futbolcularımıza vaat ettiğimiz sözleri yerine getirebilmemiz için en kısa sürede 250 bin TL'ye ihtiyacımız vardır. Bu parayı bize bugüne kadar yardımcı olmayan Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız bize destek vermezse, bizde yönetim olarak 3'üncü Lige çıkmamıza ramak kala maddi imkansızlıklardan dolayı takımımızı istemeyerek de olsa ligden çekmeye karar verdik."

"SORUMLULUK VALİ VE
BELEDİYE BAŞKANI'NA AİT"
"Tüm sorumluluk, kentimizin Valisi ve Belediye Başkanı'nındır. Şöyle ki, özel ocaklardan Sayın Valimizin okul yaptırmak için 8 dolar aldığını, bu paradan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'na 2 dolarını verdiğini biliyoruz.
Bunun 2 dolarını da Zonguldakspor'a verebilir. Tabi bunlar olmadığı gibi yaklaşık bir buçuk seneden beri Zonguldakspor adına çalışan lavuar alanındaki otopark ve fuar alanının tahliyesi için Zonguldak İl Emniyeti Müdürlüğü'ne talimat verildi. Zonguldakspor Kulübü'ne destek olunmadığı gibi köstek olunuyor. Yaklaşık 3 seneden beri Zonguldakspor Kulüp Başkanlığı'nı yapıyorum. Sayın Valimizin bile maçımıza gelmediğini bütün kamuoyu da biliyor. Belediye Başkanı göreve geldiği takdirde Zonguldakspor'a destek olacağının sözünü vermişti, ama bunları yerine getirmedi. Zonguldakspor'a destek vermeyen Vali, Belediye Başkanı ve Vekillerimizi Zonguldakspor adına kınıyorum. Biz kendi imkanlarımızla yaklaşık 3 yıldan beri bu takımı amatör kümeden BAL'a çıkardık. Zonguldak'ın vekillerinden de hiçbir şekilde maddi manevi destek görmedik."

KORKUTAN'DAN DESTEK
İncakara'ya destek vermek için toplantıya katılan MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan da, kenti temsil eden takıma karşı yapılan bu durumun kabul edilebilir bir tarafı olmadığını, hemen harekete geçerek yetkililerle bu konuyu görüşeceklerini kaydetti.

VALİLİK'TEN TEBLİĞ YAPILDI
Öte yandan Zonguldakspor'a destek sağlamak amacıyla 1,5 yıldan beri işletilen eski lavuar alanındaki otopark ve fuar alanının boşaltılması için Zonguldak Valiliği tarafından görevlendirilen personel, dün alanda Zonguldakspor Kulübü Müdürü Muhammet Koca'ya tebliğ yaptı. Alanın boşaltılmaması halinde emniyet güçleri tarafından zorla boşaltılacağı kaydedildi.