Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Zonguldak Şube Başkanı Serdar Yılmaz, beraberinde Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Dinler, Gözlemci Aziz Aydoğdu, Gözlemci Adnan Yağlı, hakemler Rasim Çaylak ve Tayfun Kurnaz ile birlikte, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasponu (ASKF) Genel Başkanı Tahir Buyurucu, Futbol İl Temsilcisi Kemal Demir, Futbol Saha komiserleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Naim Acar ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal'ı ziyaret etti.
Görüşmede, İl Hakem Kurulu ile TFFHGD Zonguldak Şubesi arasında son aylarda yaşanan sorunlar ilgili bilgiler veren Dernek Başkanı Serdar Yılmaz, toplam 50 hakem ve gözlemcinin maçlara çıkmadığını, İl Hakem Kurulu'nun bu açığı kapatmak için eğitim aşamasında olan hakem adaylarına görev verdiğini, bu nedenle maçlarda sorunların ve hatalı kararların ortaya çıkmasına neden olduğunu söyledi.
İl Hakem Kurulu'nun başkan ve bazı yöneticilerinin hakemlerle ilgili sinkaflı sözlerine tepki gösterdikleri için cezalandırılmak istendiklerini belirten Başkan Yılmaz, "Merkez Hakem Kurulu, Zonguldak'ta yaşananları biliyor. Kimse benim hakem arkadaşlarıma edilen küfürlerden sonra orada sessiz sedasız kalmamı beklemesin. Hakemler Derneği olarak bu kurumun saygınlığını korumak ve keyfi hareketlere karşı durmak zorundayız. İl Hakem Kurulu 'ben ne dersem o olur' mantığı ile hareket ettiği için sorun büyüdü ve içinden çıkılmaz hale geldi. Bunun tek çözüm yolu İl Hakem Kurulu'nun istifasıdır. Ayrıca olaylar bu kadar da değil. Bir kulüp başkanı, İl Hakem Kurulu Başkanı'na bir maça verdiği hakemden dolayı ağza alınmayacak küfürler ettiği halde bu durum rapor edilmiyorsa ve o kulüp başkanı cezalandırılmıyorsa, Kurul'un acizliği ortadadır. Biz hakem camiasına böyle mi saygınlık kazandıracağız? Kimseye yaranmak için bu görevi yapmıyoruz. Koltuk ve makam derdinde de değiliz. Görev alan arkadaşlarımızla ilgili birebir veya imalı yollarla tehdit ve yaklaşımlar bütün hakem camiasını zorda bırakır. Yaşananları duymazlıktan veya görmezlikten gelmek bize yakışmaz. Benim görevde kalma gibi bir derdim yok. Ancak yaşananlar hakem camiasını kirletiyor. Bizim bu tepkimiz yaşananlara ve keyfi uygulamalara karşı. Zonguldak'ta sporu baltalama gibi bir düşüncemiz hiç olmadı. İl Hakem Kurulu'nun keyfi tavrı, işi bu duruma getirdi. Ben hakemlere 'maçlara çıkmayın' diye baskı yapmıyorum. Ancak onlar bana 'Maçlara çıkmamız yönünde bize baskı yaparsan, seni de karşımıza alırız' diyorlar. Zonguldak maden işçileri Büyük Madenci Grevi ve Ankara Yürüyüşü'nü ocaklara ve geleceklerine sahip çıkmak amacıyla yaptı. Biz de hakemliğin geleceği için böyle bir dik duruş sergiliyoruz" dedi.
Taban birlikleri de, hakem camiasındaki bu bölünmüşlüğün amatör futbola zarar verdiğini ve bu bölünmenin ortadan kalkması için yetkililerin gerekli girişimleri yapmasını istediler.