Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı Mehmet Baykan, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan Erkek Türk Milli Takımı'nı kutladı. Baykan, "Basketbolda alınan bu sonuç, ülkemizi olduğu gibi amatör spor ailemizi de sevince boğdu. Dünya ikinciliği göğsümüzü kabarttı" dedi.
Genel Başkan Baykan'ın yazılı açıklaması şöyle;
"AMATÖR SPOR AİLEMİZİ
SEVİNCE BOĞDU"
"12 Dev Adamımızın Dünya Basketbol Şampiyonası'nda elde ettiği sonuç, ülkemizi olduğu gibi amatör spor ailemizi de sevince boğdu. Dünya ikinciliği göğsümüzü kabarttı. Ancak 12 Dev Adamımıza Sayın Başbakan tarafından takdim edilen ödülün yargıya taşınmış olması, bu sevincimize gölge düşürdü ve her ne kadar münferit bir olay gibi görünse de, toplumumuzun ortak paydası, milletimizin en önemli kaynaşma unsurlarından birisi olan sporumuzun dünya çapında elde ettiği başarı karşısında böylesi bir davranışın sergilenebilmiş olması tarafımızdan hayretle karşılandı.
Amatör sporcularımız ve kulüplerimiz açısından büyük moral kaynağı olan bu başarıya verilen ödül, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonumuz açısından 30 yıla yakın bir süredir verdiğimiz sporumuzun ve sporcumuzun hak ettiği değere ulaşabilmesi mücadelemiz adına örnek bir tablo oluşturuyor. Dünya Basketbol Şampiyonası finali gibi dev bir sportif organizasyon sırasında ülkemizin tüm dünyanın vitrininde olduğu bir anda bu ülkenin Başbakanı'na karşı sergilenen yakışıksız davranışın üstüne bir de böylesi bir adımın atılmış olmasını üzüntü ile karşılamış olduğumuzu ifade etmek isterim."
BUYURUCU ANKARA YOLCUSU
Öte yandan Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı ve Amatör İşler Kurulu Üyesi Tahir Buyurucu,  Ankara'ya gidecek. Genel Başkan Buyurucu, Zonguldakspor ve Kilimli Belediyespor'un da 7'nci Grup'ta mücadele edeceği Bölgesel Amatör Ligi'nin (BAL) fikstür çekiminin yanı sıra, BAL'da görev yapacak federasyon gözlemcilerinin eğitim seminerine katılacak. Fikstür çekimi ve toplantı, Ankara Crowne Plaza Otel'de gerçekleştirilecek.