Bölgesel Amatör Lig (BAL) 13'üncü Grup'ta mücadele edecek temsilcimiz Zonguldak Kömürspor'un Kulüp Başkanı Salih Demir ve Yönetim Kurulu üyeleri, dün Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret ederek, yeni bir bina için kendilerine yardım etmelerini istediler. Vali Ayyıldız, sporu çok sevdiğini belirterek, futbola kazanç sağlamak gözüyle bakılmaması gerektiğini ifade etti.
Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Salih Demir, kulübün maddi sıkıntılarının çok büyük olduğunu belirterek, şunları söyledi;
DEMİR; SON 20 SENEDE BÖYLE BİR YÖNETİM KURULMADI
Bizim en büyük sıkıntımız kendimize ait bir binamızın olmamasıdır. Yönetim olarak Milli Emlak Müdürlüğü'nden bir yer talep edeceğiz. Sizden de bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Sporu sevdiğiniz için sizden böyle bir şey talep ettik. Sayın Valim, biz elimizden ne gelirse yapacağız. Şu an 3'ün Lig'in bir altındayız. Son 8-9 yıldır Zonguldakspor'un hem maddi sıkıntıları çok yüklü, hem de yönetim sıkıntıları çok büyük. Belki de son 20 senede böyle bir yönetim kurulmadı ve biz ortak bir yön oluşturduk.
Vali Ayyıldız ise, Karadenizlilerde normalde sporcu potansiyeli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi;
AYYILDIZ; ZONGULDAK'I BİRİNCİ LİGDE GÖRMEK İSTİYORUZ
Ben sporu severim, kendim de yaparım. Zonguldak'ı Birinci Lig'de görmek istiyoruz. İnşallah yine Zonguldakspor'un Birinci Lig'deki maçlarına gitmek nasip olur. Spor, bir ilin, ilçenin hareket alanı, deşarj oldukları bir alan, elimizden ne gelirse onu yaparız. Karadenizlilerin normalde sporcu potansiyeli de var.
Futbola şöyle bakıyoruz, futboldan kazanç sağlanmaz. Bu işe gönül veren insanların kendisinin de katkı vermesi gerekir. Fedakarlık edebilecek insanların omuzunda bir yerlere gelebilecek bir şeydir, dolayısıyla da iş adamlarımızın bu işin başında olması önemlidir.