Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7’nci Grup’ta zirve yarışını sürdüren temsilcimiz Zonguldakspor, deplasmanda Kırşehir Fatihspor’u 4-0 gibi farklı yenerek lider Eskişehir Demirspor ile arasındaki puan farkını 3’e indirdi.
Zonguldakspor’da sakat ve cezalı oyuncuların çokluğundan Teknik Sorumlu Resul Kumaş, deplasmandaki Kırşehir Fatihspor karşısında oyun düzeninde değişikliğe gitti. Hurşit’in kart cezalısı, Miraç’ın ise sakat olmasından dolayı Ercüment’i stopere çeken Resul Kumaş, karşılaşmayla ilgili şunları söyledi;
FORVET ENCÜMENT,
STOPER OYNADI
“Berabere kaldığımız Sincan Belediyespor maçını futbolcularıma unutturarak oyuncularımı Kırşehir Fatihspor maçına motive etmeye çalıştım. Karşılaşmaya çok iyi başladık ve pas yüzdesini arttırarak oyunun hakimiyetini elimizi geçirdik. Zaman zaman kanatlardan bindirmeler yaparak rakibini bunalttık. Maçın tamamına baktığımızda, rakibimizin durumunu bildiğimiz için maçı ikinci yarı bitirmeyi hesapladık. Kırşehir’deki semt sahası mükemmeldi ve futbolcularımıza da doping oldu. Maçın 40’ncı dakikasında yaptığımız kanat değişikliğiyle Fatih, ceza sahasında düşürüldü ve penaltı kazandık. İkinci yarıya da tempolu ve istekli başladık. 60’ncı dakikada Mustafa Şahintürk’ü oyuna alarak hücuma zenginlik kazandırdık. İkinci golü de Şahintürk’le bulduk. Fark ikiye çıkınca, rakibinde direnci düştü. Maçın ikinci yarısında attığımız gol kadar net pozisyonlara girdik. Fatih ve Tolga Çelme’yle farkı açtık ve rahat bir galibiyet elde ettik. 80’inci dakikada Kaan’ın yerine oyuna aldığımız genç oyuncu Muhammet, ilk maçı olmasına rağmen takım oyununa katkı sağladı. Ercüment’i defans bloğuna yerleştirdik. Ercüment’in daha önce stoper mevkisinde oynadığını biliyorduk. Teknik heyetimizle yaptığımız toplantıyla buna karar verdik. 90 dakika sahada kalan Ercüment, nerdeyse sıfır hatayla oynadı. Bu da onun takım oyununa da ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.  Oyuncularımın göstermiş oldukları güzel futbolun yanı sıra mücadeleleri ve hırslarıyla maçı kazandık. Bundan dolayı futbolcularıma teşekkür ediyorum. Geride kalan beş maçımızı tek tek ele alarak hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum.”