Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Zonguldakspor’da Yönetim Kurulu, transfer edilecek futbolcular, Zonguldakspor kulüp binasının kiralanması ve tadilatı, Zonguldakspor formaları, teknik heyetin raporunu görüşmek üzere Kulüp Başkanı Salih Demir başkanlığında Zonguldak TSO Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Transfer edilen 14 futbolcu ve transferi düşünülen futbolcular ile ilgili teknik heyetin raporunun görüşüldüğü Yönetim Kurulu toplantısı sonunda açıklama yapan Kulüp Başkanı Salih Demir, "Transferde çok acele kararlar alıp, hata yapmak istemiyoruz. Hataya tahammülü olmayan bir konumdayız. Bu nedenle transfer edilecek futbolcuları ince eleyip sık dokuyoruz. Hocamızın verdiği rapor doğrultusunda transferi düşünülen futbolcu isimlerini Yönetim Kurulu ile birlikte tartışıyoruz. Sonuçta çok iyi bir kadro kuracağız" dedi.
İç transferde Suat Kerçin, Burak Et, Miraç Erdoğan, Tugay Sakar, Ali Yıldırım ve Mustafa Göktaş, dış transferde ise,
Körfezspor’dan Niyazi Hüseyinoğlu, Fatsa Belediyespor’dan Barış Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’dan Hakan Tan, Kilimli Belediyespor’dan Kaan Tan, 1930 Bafraspor’dan kaleci Ersin Köken ve Volkan Bozkurt, Uşak Özel İdare Yolspor’dan Mehmet Yenişehir ve Spor Toto 2’nci Lig takımlarından Adıyamanspor’dan Yunus Balaban'ın transfer edildiğini, transferi düşünülen futbolcular ile görüşmelerin halen devam ettiğini belirten Kulüp Başkanı Demir, kulüp binasının kiralanması ve tadilatına ağırlık verdiklerini, Zonguldak halkını güçlü ve vakur bir futbol takımı ile temsil etmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, "Zonguldakspor için açtığımız yeni ve beyaz sayfada arkamızda leke bırakmamak için her şeyi ince eleyip sık dokuyup ince eliyoruz, oyuncuların forması ile taraftarlarımızın forması, futbolcu dinlenme odalarından yemekhaneye kadar her şey Zonguldakspor'un adına yakışır şekilde düzenlenecek" şeklinde konuştu.

 

İKİ YENİ ELMAS: YUNUS VE ERSİN

Zonguldakspor yönetimi, uzun zamandan beri takip ettiği ve bir çok kez görüştüğü Yunus Balaban’la anlaştığını açıkladı. Spor Toto 2’nci Lig ekiplerinden Adıyamanspor’un 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Yunus Balaban ile 3 kez görüşmede bulunan kırmızı-lacivertli ekip, bu futbolcunun bonservisindeki sorun nedeniyle anlaşamamıştı. Dün yapılan açıklamada, Yunus Balaban’la anlaştıklarını söyledi.

Öte yandan kaleci arayışlarını sürdüren Zonguldakspor yönetimi, bir dönem kırmızı-lacivertli takımın kalesini koruyan tecrübeli file bekçisi Mehmet Zeki Uçan’la geçtiğimiz günlerde bir araya gelmiş, fakat bu oyuncuyla anlaşamamıştı. Kaleci sorununu bir an önce çözmek isteyen Zonguldakspor, bu açığı 1930 Bafraspor’un kalecisi Ersin Köken’le anlaşarak giderdi.

Zonguldakspor, 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Yunus Balaban ve 24 yaşındaki file bekçisi Ersin Köken’e önümüzdeki günlerde imza attırmayı planlıyor.