6 Branşta 120 lisanslı sporcunun bulunduğunu belirten Alaplı Belediyespor Teknik Sorumlusu Gökmen Başoğlu, süper amatör kümede mücadele eden Alaplı Belediyespor’a kümeden düşecek takım gözü ile bakıldığını ancak transferde yapmadan yaptıkları değişiklikler ile bu endişeyi ortadan kaldırdıklarını söyledi. U-19’da da Kdz.Ereğli’deki ezberi 20 yıl sonra bozduklarını vurguladı.

Alaplı Belediyespor Teknik Sorumlusu Gökmen Başoğlu, deplasmanlı süper amatör kümede mücadele eden Alaplı Belediyespor’un son durumunun yanı sıra alt yapı çalışmaları ile ilgili de bilgiler aktardı. Süper Amatör Kümede ilk 4 maçta sıfır çeken Alaplı Belediyespor şuan transfer dahi yapmadan birlik beraberlik içerisinde iyi bir noktaya gelmeye başladığına vurgu yapan Başoğlu, U-19 yaş grubunda da Kdz.Ereğli Belediyespor ve Erdemirspor’un ardından ezber bozarak İl Şampiyonasına katılmaya hak kazandıklarını söyledi. Başarılı teknik sorumlu Gökmen’in açıklamaları şu şekilde.

4 MAÇTA SIFIR ÇEKTİK
Sezon başı süper amatör kümeye girip giremeyeceğimiz belli değildi. Spor kamuoyunu Alaplı Belediyespor’un lige katılmayacağı intibası vardı. Ben ve genç oyuncularım büyük özveride bulunarak yönetim boşluğunda lige katıldık ve dört maçta fikstürün de azizliğiyle sıfır çektik. Kongre oldu yeni yönetimimiz kozlu spor maçına seyretti. Takımın yetersiz olduğunu yedi sekiz transfer yapmasak küme düşeriz dendi. Ben futbolcularımıza güvendiğimi 3-4 transferin yeterli olacağını söyleyerek mevkilerini ve isimlerini verdim. Maalesef ekonomik sıkıntılar maliyeti yüzünden bu isimlerle anlaşamadık. Bizde Mustafa Denizli’nin dediği gibi ya yeni bir yol bulunacaktık veya yeni bir yol yapacaktık. Biz yeni bir yol yaptık, santrafor Tolga’yı stopere santrafor Onurcan’ı sağ beke libero Çetin’i sol beke yerleştirdik. Eksik mevkilerimizi böylece kadronun içinden çözdüm. Ve herkesin düşer dediği takım şuan 27 puanı var. Düşme pozisyonundaki takımlara yirmi puan fark attık işin ilginç tarafı rakiplerimiz 16-17 tane futbolcu transfer ettiler. Bütçeleri bizden fazlaydı. Arda ve Kaptan Bülent takıma müthiş ağabeylik yaptılar. Kazandığımız puanlarda büyük payları var. Askere gidecek olan Çetin Güner’de büyük özveri var böyle oyun karakteri yüksek oyuncularla çalışmaktan gurur duyuyorum.
EZBER BOZDUK
U-19’da geçen sene ikinci kümede şampiyon olduk, ilk defa çıktığımız Kdz. Ereğli grubunda Erdemirspor ile birlikte Zonguldak il birinciliğine katılacağız. Hedefimiz il şampiyonasından çıkıp Türkiye şampiyonasına gitmek, 20 senedir Ereğli’den Erdemirspor ve Ereğli Belediyespor, Zonguldak il şampiyonasına giriyorlardı biz bu ezberi bozduk bu başarıda  büyük emeği olan Servet hocamızı ve genç oyuncularımızı kutluyorum.
“ÇİMENOĞLU BİZE
SAHİP ÇIKIYOR”
Belediye Başkanımız bize maddi manevi sahip çıkıyor. Ben şahsen başkanımın manevi desteğiyle zor zamanlarda göreve devam ettim kendisi kulüp başkanı olmadığı zaman bile çalışmalarımıza destek verdi. Yaz okulu yaptık destekledi. Alt yapı yaptık araç verdi malzemeci verdi malzeme verdi işin ilginç yanı başkanımız Nevzat Çimenoğlu görevde değil iken benim yaptığım çalışmalara bu desteği verdi. Şimdi görevdeyken daha büyük destekler verecek, çünkü amatör sporu seviyor. Bölgenin çocuklarının spor yapması isteniyor. Başkanımızın planlı programlı yükselmeye sıcak bakıyor Alaplı Belediyespor’un önce kurumsallaştırıp kendi gelir kaynaklarını yaratıp kendi sahasında maçlarını oynamasını istiyorum. Alaplı da ben 400 lisans sporcuya belediye destek veriyor deyince insanlar bana garip bakıyor ama altı branşta biz varız, 120 lisansımız var. Bu sayı 200 çıkartacağız.
BİRLİK VURGUSU
Futbol Şube Sorumlumuz Cemi Uzun, 2.Başkanımız Tarık yazıcı yönetim  kurulu üyemiz Mehmet Şen bizim her zaman yanımızda  iyi günümüzde kötü günümüzde bize  müthiş destek oluyorlar.
Kendilerine futbolcularım adına teşekkür ederim. İçi bomboş bir takım aldım ama benden sonra görev yapacaklara zirveye oynayacak bir kadro dolu dolu bir alt yapı bırakıyorum. Benim gelecekle ilgili bir kaygım yok her şey Alaplı spor için” sözleri ile konuştu.