Spor kamuoyunun yakından tanıdığı geçtiğimiz sezon Ereğli Belediyespor’un transfer komitesi başkanı İhsan Yazıcıoğlu, Kdz.Ereğli Belediyespor’un yeni seçilen yönetimine başarılar diledi. Kdz.Ereğli’de sporun gelişebilmesi için özellikle ilçe yöneticilerinin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini ve sporu seven isimlere destek olmalarını öneren Yazıcıoğlu, 22 Nisan 2010 tarihinde hayatını kaybeden Ereğli Belediyespor’un Asbaşkanı Murat Yağmuroğlu’nun ardından futbol heyecanını yitirdiğini de söyledi.

 

BİRARAYA GELDİK

Yazıcıoğlu, Kdz.Ereğli’de spor ile ilgili son gelişmeler hakkında şu açıklamayı yaptı. Kdz.Ereğli Belediyespor’un yönetiminde görev almadan önce Murat Yağmuroğlu, Mustafa Kemal Bektaş, Tevfik Mısırlı, Erdinç Ercan ile biraraya geldik, konuşuldu ve birşeyler oluşturuldu. Bilindiği gibi Karadenizspor’da uzun yıllar hep heyecanlı bir atmosferde görev aldık. Kdz.Ereğli Belediyespor’da görev almamızın ardından güzel işlere imza attığımıza inanıyorum. Ereğli Belediyespor’un Transfer Komitesi Başkanı olarak İstanbul’dan Engin ile görüştük ve bu oyuncuyu getirdik bunun haricindeki tüm oyuncuları Ereğli Belediyespor’a getiren isimler Faruk Varlık ile Necat Bakan’dır. Ben özellikle geçtiğimiz yıl kadroda bulunan oyunculardan enaz 4 veya 5 tanesi bu takımda kalması gerektiğini söyledim.

 

DEVREK MAÇINDAN

SONRA KARAR ALINDI

Bu oyuncuları tutup yanlarına alacağımız oyuncular ile Ereğli Belediyespor’un sezonu başarılı bir şekilde götüreceğine inanıyorduk ama bu hedefimize sağolsun birileri onay vermedi. Hazırlık maçlarında hatırlanacağı gibi Devrek Belediyespor ile oynadık ve farklı mağlup olduk bu maçın ardından akşamı biraraya geldik Ereğli Belediyespor’un hedefsiz bir takım olmayacağını vurgulayarak transfer yapılması gerektiği kararına vardık.

 

EREĞLİSPOR NEDEN

SEVİLMİYORDU?

Dışarıdan oyuncular geldi ve Ereğli Belediyespor formasını giydi bakın bu önemlidir, Kdz.Ereğli Belediyespor’a halkın bir soğukluğu vardı içeride oynadığımız maçlarda rakip kim olursa olsun daha fazla seyircisi vardı. Futbolcumuz kendi evinde oynadığı maçta ıslıklandı eleştirildi. Peki bunun nedeni ne idi? Ereğli Belediyespor’un başarısız olmasını isteyenler oldu. Bunun nedeni de bellidir, kamuoyu herşeyi yakından biliyor.

 

“SON KEZ GÖRDÜK”

Murat Yağmuroğlu bizim kardeşimiz, canımızda. Rahmetli oldu çok üzüldük, günlerce kendimize gelemedik. Son İstanbul’da ziyaretine kardeşim Mustafa Yazıcıoğlu, Önder Gazetesi Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş ile birlikte gittik ve kendisini gördük. O son görüşümüz oldu. Murat Yağmurolu kardeşimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz ve onu çok özlüyoruz.

 

ÇENELER ÇALIŞIYOR

Herkesin çenesi çalışıyor taşın altına elini koyacak kaç kişi var Kdz.Ereğli’de. Antrenörün de çenesi çalışıyor, futbolcunun da idarecinin de. Çene çalışsa kadar beyinlerde ayaklarda çalışsaydı Ereğli’de spor çok daha farklı bir noktaya gelirdi. Artık insanlar bu tür polemiklere bırakıp yaşadığı kentlere güzellik katmanın mücadelesini vermesi gerekir. Bu sistem devam ettiği sürece nice Aslan Keleş, Murat Yağmuroğlu, Akın Katı gibi bu dişlinin arasında kaybolup gidecek ve öyle bir zaman gelecek ki Ereğli’deki futbol ve spor sahipsiz kalacak.

Kdz.Ereğli büyük bir kent, güzel bir kent. İstiyoruz ki bu bölgenin gençleri artık sporda bir noktaya gelsin. Bunu sağlayabilmek için kenti yönetenlerin artık yüzlerini futbola dönmesi gerekiyor. Onlar bu işin altında olmazsa spor Ereğli’de kaybetmeye devam eder.

 

BU MUDUR?

Tribünlerin üzeri kapıtalamadı defalarca gündeme taşındı söylendi insanlar yağmurun karın altında maç izledi, yazık günah. Bu mudur Kdz.Ereğli’de spora ve sporu sevene verilen değer? Seçilmişlerin ve atanmışların daha önemli işleri olduğu için bu işler hep geri planda kaldı, geldiğimiz sonuç bellidir. Ereğli’de Zonguldak’ta spor dibe vurmuştur acil bir yapılanmaya ihtiyaç vardır herkes aklını başına almalıdır.

 

16 BİN TL PARA BIRAKTIK

Bu yönetim kulübü borçlandırdı falan diye. Bu tür söylentiler kimseye fayda getirmez. Ereğli Belediyesi şeffaf bir belediyedir. Görevlileri vardır isteyen istediği şekilde makbuzlarını evraklarını inceleyebilir inceletebilir bu yönetim artı bir borç bırakmamıştır. Üstelik 16 bin lira da kasaya para bırakıp görevi devir etmiştir. Tesislerin geliştirilmesi iyileştirilmesi adına 70 bin TL’lik kulübün kendi borcu olan bir miktar vardır. Bu da gelirlerin artması için yönetimin aldığı karar doğrultusunda yapılmıştır”