Alaplı Belediyespor Antrenörü Gökmen Başoğlu son hafta maçlarının hafta sonunda oynanacağı ligi değerlendirdi." Play-off'lar da  Ereğlispor ve Erdemirspor 'un ne kadar şansı varsa bizim de onlar kadar şansımız var."diyen Başoğlu, " Asma'yı ezen tek takımız,Erdemir'e sezonu zindan ettik, Devrek'i her iki maçta da yendik, bu sezon da  sahada kazandık, sahada kaybettik" dedi.

Dört sezondur görev yaptığı Alaplı Belediyespor'un bir istikrarı yakaladığını söyleyen Antrenör Gökmen Başoğlu, " 2011-2012 sezonunda ligi beşinci bitirip 19 maç hiç yenilmedik ve play off şampiyonu olduk. 2012-2013 sezonunun bitimine bir hafta kala beşinciliğimiz garanti ligi de üçüncü bitirebiliriz. Ben oyuncularımla ne kadar gurur duysam azdır onlar özel oyunculardır. Şampiyon olan Asma'yı ezen tek takımız, Erdemir'e sezonu zindan ettik.Devrek 'i her iki maçta da yendik ama  çokta kolay puanlar kaybettik. O puanları kaybetmeseydik inanın daha büyük sürpriz yapabilirdik."dedi. "Play offlar da Erdemirspor ve Ereğlispor'un ne kadar şansı varsa bizim de en az onlar kadar şansımız var."diyen Başoğlu, " Yeter ki sakat ve eksiklerimiz olmasın. Geçen yıl oynadığımız Play off maçları ve bu sene oynadığımız zorluk derecesi yüksek olan maçlarda ortaya koyduğumuz mücadele kazanma hırsı mükemmel. Sahada kazandık sahada kaybettik. Saha dışına gitmedik. önümüzdeki yıl oyuncularımın hiç birini kaybetmek istemem yönetimden birinci şartım oyuncuların hepsini kadroda tutmak olmazsa olmazlardandır. "şeklinde konuştu. Başoğlu sözlerini şöyle tamamladı. " Gelecek yıl sahamız açılıyor zamanımın çoğunu alt yapıya ayırmak istiyorum biraz ara vermiştim,  ama  önümüzdeki yıl hedefim alt yapıya tekrar özlenen günlerini getirmek. 
Üst yapısı konuşulan Alaplı Belediyespor ile ilgili 2013-2014 yılında alt yapısının da konuşulacağı çılgın bir projem var . Alaplı da futbol  yaşını sekiz yaşına indireceğim bunu aileler ile istişare halinde yapacağız. Hazırlıklarımızı yapıyoruz hem A takım,  hem alt yapıda sonsuz destek olup bana güvenen belediye başkanımız sayın Nevzat Çimenoğlu ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum .
Bizim yakaladığımız bu başarının yönetimimiz futbolcularımız ve bizi destekleyen sayıları ufak ama yürekleri büyük olan taraftarlarımızdır."