Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün birlikte düzenleyeceği tüm kategorileri içeren ve merkez dahil tüm ilçeleri de kapsayan Judo İl Birinciliği, 17 Nisan 2011 Pazar günü Karaelmas Canpolat Pamay Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.
İl Birinciliği’ne katılacak Gençlik Merkezi Spor Kulübü, antrenörler Metin Aydoğan ve Metin Sönmez nezaretinde yaklaşık 40 sporcu ile çalışmalarını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün idman salonunda sürdürüyor.
Bu hafta sonu yapılacak Zonguldak İl Birinciliği hakkında konuşan Metin Aydoğan, “40 sporcu ile yarışmaya yoğun bir şekilde, haftanın altı günü hazırlanıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla hem hafta sonu düzenlenecek Zonguldak İl Birinciliği’ne, hem de bu yıl yapılacak tüm kategorilerdeki Türkiye şampiyonalarına hazırlanıyoruz. İyi bir ekibimiz olduğunu düşünüyor ve ilimize şampiyonluğu getirmek istiyoruz. Altyapıya çok önem veriyoruz. İnşallah bunun meyvesini katılacağımız bu turnuvalarda göstermeyi düşünüyoruz. Uzakdoğu sporlarını gençlere sevdirmek amacındayız” dedi.
Öte yandan Mayıs aynın yoğun bir şekilde şampiyonalarla geçeceğini sözlerine ekleyen Aydoğan, “Mayıs ayı içerisinde Okullararası Yıldız-Gençler Türkiye Şampiyonası yapılacak. Fakat tarihini henüz biz de bilmiyoruz. Federasyonunun internet sitesinden takip edeceğiz” diye konuştu.