MEMLEKETİ EREĞLİ'DE PROFESYONEL TAKIM BULUNMAYIŞINA ÜZÜLDÜĞÜNÜ BELİRTEN BURSASPOR TEKNİK PATRONU ERTUĞRUL SAĞLAM, BURSASPOR'DA BAŞARI VE İSTİKRARI ORTAYA ÇIKARDIKLARINI SÖYLEDİ.

Sağlam, Ereğli gibi modern bir kentte Ereğli gibi sanayi şehrinin Ereğli gibi büyük şehrin böyle bir spor sevgisinin yaşandığı yerde öncelikle tabiî ki profesyonel takımının olması gerekiyor. Bu takımın daha sonraki dönemlerde daha üst seviyelere çıkması gerekir dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kdz.Ereğli'ye gelerek ağabeyi Hasan Hüseyin Sağlam'a ait kafeteryada ailesi ile buluştu sevenleri ile bol bol fotoğraf çektirdi. Kdz.Ereğli'de profesyonel takımın mutlaka olması gerektiğini bu doğrultuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye de hazır olduğunu belirten Sağlam, Bursaspor'un 2012-2013 sezonu ile ilgili de hedeflerini açıkladı.

SAĞLAM NET KONUŞTU
Sağlam, Mustafa Kemal Bektaş ile  yaptığı açıklamasında, Bir Ereğlili olarak bir Ereğli'den yetişen bir futbolcu olarak ve daha evvelki dönemlerde Ereğli'nin ikinci ligde oynadığını gören ve yaşayan birisi olarak şuandaki durum her Ereğlili gibi beni de mutlu etmiyor. Ereğli gibi modern bir kentte Ereğli gibi sanayi şehrinin Ereğli gibi büyük şehrin böyle bir spor sevgisinin yaşandığı yerde öncelikle tabiî ki profesyonel takımının olması gerekiyor. Bu takımın daha sonraki dönemlerde daha üst seviyelere çıkması gerekir. Bunun için Ereğli'de birçok kesime görevler düşüyor. O yüzden bundan sonraki dönemde inşallah bu insanların sorumluluk alarak en azından öncelikle Ereğli'ye bir profesyonel takım kazandırması gerektiğine inanıyorum. Bu konuda biz de şuan ülkedeki önemli bir yerde bulunan bir futbol adamı olarak elimizden ne gibi bir destek geliyorsa bunu şehrimize ve şehrimiz sporuna vereceğimizin sözünü sizler aracılığı verebilirim. O yüzden bir Ereğlili olarak kendimizden katkı geliyorsa sağlarız.

BURSASPOR'UN DURUMU
Bu senede şampiyonlar ligi ile beraber şampiyonlukla 3 ve 5'ncilikle UEFA ligi ile ciddi anlamda bir başarılı olduk, başarıda devam ve istikrarı ortaya çıkardık. Bundan sonra görevim ile alakalı yapmamız gereken iş Bursaspor olarak Türk futbolunda son 3 senede oluşturduğumuz havayı devam ettirmek.
Türk futboluna renk katmak bunun ile birlikte başarıyı biraz daha üst seviyeye çıkartıp öncelikle Avrupa kupalarında bir başarı ortaya çıkarmak ve daha sonraki dönemde yine bir sonraki sene Avrupa Ligini garanti elde edecek bir sonuç elde etmek.