Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig lideri Zonguldakspor, hafta sonunda en yakın takipçisi Kilimli Belediyespor'u 4-2 yenerek, bitime üç hafta kala şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yakaladı.
Zonguldakspor Kulübü Başkanı Celal İncekara, karşılaşmayı değerlendirerek, alınan sonucun memnun edici olduğunu, ancak yaşanan olayların üzüntü yarattığını söyledi. Saha içinde maçın stresine bağlı olarak futbolcuların yaşadığı arbede dışında herhangi bir tatsızlığın yaşanma masının sevindirici olduğunu ve iki tribünlerinin takımlarını centilmence desteklediğini belirten Kulüp Başkanı İncekara, "Bitime üç hafta kala oynadığımız zor derbi maçını kazanarak şampi-yonluk yolunda bir avantaj yakaladık. Maçın st-resine bağlı olarak oyun içinde iki takım futbolcuları arasında istenmeyen bazı olaylar oldu. Ancak gerek benim, gerekse Engin Aygün Başkanımızın araya girmesi ile bu olaylar büyümeden önlendi. Gönül isterdi ki, böyle bir tatsızlık olmasın. Ancak oyuncular sahaya çıktıkları için kazanma hırsı ile bazen kontrolden çıkıyorlar. Keşke hiç tatsızlık yaşanmasaydı. Ben buradan iki takım taraftarlarını kutlamak istiyorum. Hiçbir taşkınlık içinde bulunmadan centilmence takımlarını desteklediler.

TARAFTARLARIMIZI KUTLUYORUM
Ufak tefek çatlak sesler çıktı, ama bunu camialara mal etmeyelim. Ben her iki takım taraftarlarını da sağduyulu davranışlarından dolayı kutluyorum. Maçın bitiş düdüğü sonrasında hiçbir tatsızlığın yaşanmaması bizi memnun etti. Engin Başkanımız ile sahaya inerek tatsızlıkları en gelledik. Zonguldak'taki tüm takımlar bizim takımımız. Ayrımız gayrımız olamaz. Gönül isterdi ki, böyle amatör küme maçlarında karşı karşıya gelmeyelim. Ama bu konuda yapacak fazla bir şeyimiz de yok.

ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ
Bitime üç hafta kaldı. Biz bu üç haftayı en iyi şekilde değerlendirerek, yakaladığımız avantajı sonuna kadar taşıyıp şampiyon olmak istiyoruz. Tabii, işimiz daha bitmedi. İlk hedefimize ulaştıktan sonra asıl büyük hedefimiz terfilerde başarılı olarak üçüncü lige çıkmak. Tüm planlarımız bu doğrultuda. Ben Pazar günü stada gelip takımlarını destekleyen tüm taraftarlara bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.