TEMA Vakfı ve Bisiklet Sevenler Derneği ortak olarak düzenledikleri 'Daha Sağlıklı ve Doğal Bir Dünya İçin Küresel Isınmaya Karşı Bisiklet' etkinliğini Kdz. Ereğli sahil şeridinde gerçekleştirdi.
TEMA Kdz. İlçe Temsilcisi Nilgün Durak ve Bisiklet Sevenler Derneği Başkanı Fatih Erdem, ortak düzenledikleri etkinliğin başarılı geçtiğini belirterek, "Araç kullanımının azaltılması, alternatif enerji kaynakları ile çalışan yeni araçların geliştirilmesi, toplu taşımanın artırılması ve bisiklet gibi enerji kullanmayan araçların yaygınlaştırılması bu oranı düşürecektir. Bu yüzden iklim değişimine karşı alınacak önlemler arasında bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ilk sıralarda olmalıdır" diyerek yapılan açıklamada şunları kaydettiler:
"TEMA Kdz.Ereğli Temsilciliği olarak, "EROZYON/KÜRESEL ISINMA" ana konuları ve kapsayan bağlantılı konularda 2006 yılından buyana Sn. Kaymakamımız, Sn. Kdz.Bölge Komutanlığımız ve Sn. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Sn. Orman İşletme Müdürlüğümüz başta olmak üzere Okul ve Kurum-Kuruluşlarda eğitim seminerleri gerçekleştirerek, bilinçli ve güçlü kamuoyunun desteği ve baskısı ile hükümetleri bu konularda gerçekçi ve uygulanabilir önlemler almaya ve uygulamaya teşvik etmeyi amaçlamaktayız. Bu çalışmalarda İlçemizde özellikle konusunda etkin olarak çalışan derneklerle işbirliği yapmaktayız. Kdz.Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği ve aynı zamanda Kent Konseyi Ulaşım Komitesini oluşturan  ve hemen hepsi de TEMA Vakfı üyesi olan duyarlı arkadaşlarımızla bugünü paylaşıyoruz.  Hızla ve plansız nüfus artışıyla tüketim ihtiyaçlarımızın da artması ve sonucunda da dünyamızı ciddi anlamda tahrip ettiğimiz ortadadır.  Küresel ısınmanın en önemli nedenlerinden olan karbon emisyonun giderek artması alternatif enerji kaynaklarına-yenilenebilir enerji-, daha az tüketime, arabalar-cipler yerine özellikle şehir içi ve civarı yakın  mesafelerde bisiklet kullanımına ağırlık verilmesini zorunlu kılmaktadır. Küresel iklim değişimine araçların egzoz emisyonlarının katkısı %13,5 ile oldukça yüksektir. Araç kullanımının azaltılması, alternatif enerji kaynakları ile çalışan yeni araçların geliştirilmesi, toplu taşımanın artırılması ve bisiklet gibi enerji kullanmayan araçların yaygınlaştırılması bu oranı düşürecektir. Bu yüzden iklim değişimine karşı alınacak önlemler arasında bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ilk sıralarda olmalıdır. Ayrıca bisiklet;  önemli bir çevre dostu ulaşım aracıdır,, havayı ve doğayı kirletmez.İnsan gücüyle çalışır, egzos gazı yaymaz. Sağlıklıdır, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir, dayanıklılığını artırır, ekonomiktir; yürümeden sonra en ucuz ulaşım aracıdır. Sessizdir, insanları rahatsız etmez.
Gürültü kirliliğini de önler, yer kaplamaz, otopark sorununu da en aza indirerek bir otomobilin kapladığı alana 13 bisiklet park edebilir.
Çocukluktan başlayarak her yaşta insan tarafından kullanılabilir. Şehir içi ulaşımında iş, okul veya alışverişe giderken araba yerine bisiklet kullanıyorsanız her 1 km için; 33 krş tasarruf eder , 30 kalori yakar, 270 gr CO2 emisyonunu azaltırsınız.?