Yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele edecek Kozluspor, 23 kişilik futbolcu kadrosuyla Bakacakkadı 100’üncü Yıl Atatürk Hizmet Köyü’nde çalışmalarını günde çift idmanla sürdürüyor. Teknik Direktör Volkan Yayın yönetiminde sabah gerçekleşen idmanda oyuncular kros ağırlıklı bir antrenman programı uygulanırken, akşam saatlerinde yapılan idmanda ise, topla çalışan yeşil-beyazlı futbolcular, 3’erli gruplara ayrılarak 5’e 2 yaptı. Ardından taktiksel çalışmalara geçilen antrenmanda futbolcuların uyumları göze çarptı. Şampiyonluğu hedefleyen Kozluspor’un bu doğrultuda gerçekleştirdiği transferlerin kısa sürede uyum içinde olmaları, takım içinde olumlu bir hava estiriyor. Futbolcuların uyum sorununu aşması ise, yönetimin ve teknik heyetin yüzünü güldürüyor.
Akşam saatlerinde yapılan antrenman sonrası gazetecilerle bir araya gelen tecrübeli teknik adam Volkan Yayın, geride kalan 5 günlük kamp dönemi, ligin başlama tarihi ile statüsü ve Eylül ayında faaliyete geçmesi planlanan Kozluspor Sosyal Tesis ve Kulüp Binası ile ilgi açıklamalarda bulundu. Yayın, şunları söyledi;
“UYUM SORUNUNU AŞTIK” 
“17 Temmuz günü başladığımız kamp çalışmalarında 5’inci günü geride bıraktık. Biz liglerin Eylül ayında başlayacağını düşündüğümüz için kamp dönemini erkene aldık. Bu planlamayı yapmamızdaki ilk amaç, takımın tamamen yeni oyunculardan kurulu olması ve bu oyuncuların uyum sorununu çok çabuk aşmasını düşünmemiz oldu. Bu çalışma dönemini,  oyuncuların uyumu ve kaynaşmaları açısından ön hazırlık kampı olarak görüyoruz. Daha işin başındayız, ama oyuncularımın istek ve arzuları beni mutlu ediyor. Takım olma yönünde iyi sinyaller veriyoruz. Oyuncularım uyum içinde isteklerimize cevap veriyor.”
“GELİŞMELERE GÖRE
HAREKET EDECEĞİZ”
“Henüz liglerin başlama tarihi ile ilgili kesin bir durum yok. Ekim ayında başlaması planlanıyor. Şu an itibariyle çalışmalarımız da tempoyu düşürmüş durumdayız. Doğal olarak antrenman programını değiştirdik. Gelişmelere göre hareket edecek ve bu kamp döneminde sonra Kartepe’deki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 27 yaş üzerinde 6 oyuncu ile oynama kararı ilgili bizim hiçbir endişemiz yok.”
“BÜYÜK BİR EKSİKLİKTİ,
ÇÖZÜLDܔ
“Kozluspor, yaptığı transferlerle hedefe oynayacak bir takım olduğunu gösterdi. Bizler de Kozlu’nun profesyonel lig özlemine bu sene şampiyon olarak son vereceğiz. Uzun zamandır eksikliği hissedilen ve Başkanımızın girişimleri sonunda artık Kozluspor Sosyal Tesis ve Kulüp binasına kavuşacak. Kozlu Sahası’nın yanına yapılması planlanan sosyal tesise bu hafta temellerin atılmasıyla başlanacak ve Eylül ayında ise sporcuların kalacağı yerler tamamen bitecek. Büyük bir eksiklikti, sağ olsun Başkanımız bu eksikliği giderdi.”
İYİ Kİ DOĞDUN CANER
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlı takımda altyapıdan yetişen Caner Kara’ya doğum günü sürprizi yapıldı.
Kozluspor’da Bakacakkadı kampının 5’inci gününde yapılan sabah antrenmanında 21 yaşına giren genç oyuncu Caner Kara’ya yumurtalı ve unlu Brezilya usulü doğum günü kutlaması yapıldı.
Sürpriz karşısında şaşıran Caner Kara, tüm takım arkadaşları ile teknik heyete ve yönetime teşekkür etti. Akşam idmanının ardından Caner için doğum günü pastası kesildi.