Deplasmanlı Süper Amatör Ligi 3. sırada tamamlayarak play-off'lara katılmaya hak kazanan Kdz.Ereğli Belediyespor'un teknik ekibi ve futbolcuları, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret ettiler. Kulüp Başkanı Özkan Özyağcı'nın rahatsızlığı dolayısıyla katılamadığı ziyarette Belediye Başkanı Posbıyık, belediyespor ekibine yükselme maçlarında başarılar diledi ve Ereğli kamuoyunun desteğini istedi.

Saat 11.30 olarak açıklanan ancak 11.45'de gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Ligi üçüncü sırada tamamlayan Kdz.Ereğli Belediyespor'un geldiği noktanın bir başarı olduğunu kaydederek, eldeki kısıtlı imkanlarla mücadele eden ekibin elinden geleni yaptığına inandığını söyledi. Posbıyık; "Bu imkanlarla takımı arzu ettiğiniz yere çıkarabilir ve bir üst lige terfi edebilirseniz, çok büyük bir iş başarmış olacaksınız. Bu başarıyı yakalamanız noktasında da Ereğli Belediyesi olarak biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Her konuda ve her zaman takımımızın destekçisi olmaya devam edeceğiz?", dedi.

ŞANSLI BİR KUR'A
Kdz.Ereğli Belediyespor Teknik Direktörü Volkan Yayın da gerçekleştirilen ziyarette yaptığı konuşmada, yükselme grubunda oynayacakları üç maçın da birbirinden zorlu geçeceğini, buna rağmen çok şanslı bir fikstür çektiklerini ifade etti. Yayın; "İlk maç Kilimli Belediyespor ile de olabilirdi; ancak her şeye rağmen şanslı bir kur'a çektiğimizi düşünüyorum?", derken, oynanacak üç maçta az hata yapanın ve sahada daha iyi mücadele edenin başarılı olacağını kaydetti.

ÇİM SAHADA DAHA İYİYİZ
Yükselme maçlarının Zonguldak Şehir Stadı'nda oynanacak olmasının da bir avantaj olduğunu iddia eden Kdz.Ereğli Belediyespor Teknik Direktörü Volkan Yayın, Fener Sahası'nda güvenlik açısından yaşanması muhtemel sıkıntıların söz konusu olduğunu, doğal çim olan Şehir Stadı'nın ise güvenlik tedbirlerinin sağlıklı alınabilmesi açısından uygun olduğunu belirttiği açıklamasında, oyuncularının da çim sahada daha iyi oynayabilmelerinin ayrı bir avantaj sağlayabileceğini söyledi.
KUTLAMA PROGRAMI
Kdz.Ereğli Belediyespor takımının gerçekleştirdiği ziyaretin sonunda, ziyareti takip eden basın mensuplarına açıklama yapmayı sürdüren Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 30.kuruluş yıldönümünü kutlayan Kdz.Ereğli Belediyespor için 29 Mart Pazartesi günü kulüp tesislerinde bir kutlama programı gerçekleştirileceğini ve kutlamaya Ereğli halkını davet ettiğini kaydederek, açıklamalarında önemli bir tespitte de bulundu.

ELLERİ CEBİNİZE ATIN
Sözlerine; "Herşey bir tarafa ama, kuru kuruya sevgi olmuyor?", cümlesiyle devam eden ve Belediyespor takımını eleştiren kişilerin takım için hiçbir fedakarlık ve yardımda bulunmadıklarını kaydeden Posbıyık, şu görüşleri sundu: "?Eleştirmek kadar kolay bir şey yoktur; ama dikkat ederseniz bu eleştirileri yapan insanların ceplerinde de yengeç vardır. Bir türlü ellerini ceplerine atmazlar. Bu takımın daha da başarılı olması ve bir üst lige terfi edebilmesi için bu insanlar da ellerini artık ceplerine atsınlar. Bu memlekette onca zengin insan var. Nerede bu insanlar? Ereğli'de otobüs firmaları neredeler? Bir maça olsun burdan takımımızı ya da taraftarlarımızı neden götürmezler? Biz Kdz.Ereğli Belediyesi olarak tüm taahhütlerimizi yerine getireceğiz.

AHKAM KESİYORLAR!..
Ancak sporu ve takımımızı sevdiğini söyleyen insanlardan da mutlaka maddi ve ayni yardım bekliyoruz. Bu Ereğli'de koca koca bankalar, koca koca kuruluşlar, kurumlar, sendikalar var? Ereğli'de emlak alıp satan ve para üstüne para kazanan emlakçılar var? Nerede bunlar? Herkes oturduğu yerden ahkam kesiyor ama iş yardım etmeye geldi mi kimse ortalarda yok. Herkes taşın altına elini koymak zorundadır?"