Erdemirspor'un tecrübeli oyuncusu Murat Likoğlu, Ereğli'nin profesyonel ligi kaldıracak potansiyeli olduğunu belirterek, "Uyuyan dev bir profesyonel takım olması halinde uyanacağına inanıyorum" dedi. Bölgeden ülke sporuna yeni oyuncuların çıkması gerektiğini belirten Likoğlu, Ereğli'de Erdemirspor ve Ereğli Belediyespor'un tesisi bulunduğuna dikkat çekti.

7 Yıldır Erdemirspor'un alt yapısında oynadığını ve Erdemirspor'da futbol oynamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Murat Likoğlu gazetemiz muhabirine takımın son durumu ve Ereğli'deki spor konularında değerlendirmelerde bulundu. Likoğlu, "7 yaşından bu tarafa futbolun içerisindeyim. Erdemirspor'da futbol oynamaktan son derece mutluyum çünkü 7 yaşında Erdemirspor alt yapısında futbola başladım. Süper amatör kümede çok sayıda maçta forma giydim terfi maçlarına da katıldım bu anlamda biraz tecrübeliyim.

EREĞLİ'DE FUTBOL
Kdz.Ereğli'de eski zamanlarını bildiğim için buradan bir zamanlar Mehmet Eren'ler, Orhan Şam'lar, Muhammet Demir'ler şimdi çıkmıyor. Gelecekte Ereğli'deki sporun nasıl bir noktaya geleceği konusunda fikir yürütmek zor. Ereğli'de Erdemirspor ve Ereğli Belediyespor'un tesisleri mevcut onun haricindeki kulüplerimizin maalesef bir tesisi yok. İnşallah umut ediyorum ki önümüzdeki süreçte alt yapılardan Türk futboluna iyi oyuncularımız gider ve bölgemizi temsil eder"
Gazetemiz muhabirinin "Bu bölge profesyonel bir takım kaldırabilir mi?" sorusuna ise tecrübeli futbolcu Likoğlu, "Kaldırır tabiki. Bu bölge zamanında 2 tane profesyonel takımı kaldırdı ki o zamanki maddi durumlar şuanda çok daha ileri noktada. Ereğli'de profesyonel ligi kaldıracak bir potansiyel olduğunu görüyorum. Uyuyan bir dev olarak gördüğüm Ereğli'de futbolu profesyonel bir takım olması halinde bu uyuyan dev uyanacaktır" sözleri ile konuştu.

"EMİN ADIMLARLA
İLERLİYORUZ"
Bölgedeki spor tesislerinin yeterli olup olmadığı sorusuna ise Likoğlu, "Bizim imkanlarımız yeterli daha da iyisi olabilirdi ama en iyisi şuanda bizim imkanlarımız. Ereğli Belediyespor bile kendisi Beyçayırı Stadında idman yaparken bir çok takımla birlikte orada idman yapmak zorunda kalıyor. Erdemirspor olarak bizim böyle bir sorunumuz yok. Yönetimimiz sağolsun bize her türlü imkanı sunuyor, herşey çok güzel gidiyor" dedi. Deplasmanlı Süper Amatör Küme ile ilgili düşünceleri ise Likoğlu'nun şu şekilde: "Lig uzun bir maraton.
Ligde iyi gidiyoruz geçtiğimiz haftayı da Kozlu Belediyespor beraberliği ile kapattık. Maçlarda seyircinin olması şart. Taraftarın olduğu yerde futbolcu daha fazla motive oluyor maça. Erdemirspor olarak hedefimizde emin adımlarla ilerlemek istiyoruz" dedi.