Profesyonel lig hasretine son vermek için şampiyonluk hesapları yaparken, Yahşihanspor maçında yaşadığı puan kaybıyla sarsılan Zonguldak Kömürspor, taraftarını ve camiasını üzdü. Küme düşmeme mücadelesi veren Yahşihanspor karşısında yaşanan puan kaybı moralleri bozdu. Temsilcimiz hafta sonunda Gerede'yi deplasmanda yenmek zorunda.Aksi sonuçta son hafta oynanacak Adliye maçı çok kritik bir hâl alacak.

Şampiyonluk yarışında 24'üncü haftaya 6 puanlık farkla giren temsilcimiz, sürpriz bir puan kaybıyla sarsıldı. En yakın takipçisi Adliyespor'un Tosya Belediyespor'u yenmesiyle birlikte ligin bitimine 2 hafta kala puan farkının 4'e inmesi şampiyonluk şansını riske soktu.Kalan 2 haftada ilk olarak Geredespor deplasmanına çıkacak kırmızı-lacivertliler, ardından şampiyonluk yarışındaki rakibi Adliyespor ile karşılaşacak. Temsilcimiz Geredespor'u  kilit maç olarak görüyor.                                   

Büyük Risk !.
Yahşihanspor maçında yaşanan puan kaybı Zonguldak spor kamuoyunu ikiye böldü. Bazı otoriteler karamsarlığa kapılmadan şampiyonluk yarışının zora girdiği görüşünde birleştiler. Yahşihan karşısında alınan beraberliğin ardından puan farkının 4'e inmesiyle kalan maçların stresli geçeceğini savunan otoriteler, Bartın ve Yahşihan maçlarında  stresi kaldıramayarak puan kayıpları  yaşayan takımın şampiyonluğu riske attığını savunuyor.                                                                                                    

"Şampiyonluk bizim olacak"   
Yahşihan beraberliği ile zirve de önemli bir avantajı yitiren ve rakibiyle Adliyespor ile arasındaki puan farkı 4'e düşen Zonguldakspor ,Pazar günü oynayacağı Gerede maçı hazırlıklarını sürdürüyor.
Teknik Patron Raşit Çalık, alt sıralarda bulunan rakipleri karşısında  hesapta olmayan beraberlikle ayrıldıklarını,  ancak 4 puanlık avantajlarını  iyi kullanarak sezon sonunda şampiyonluğa ulaşacaklarını belirtti.