İlk altı haftada verdiği başarılı mücadele ve topladığı 16 puan ile 2.Amatör Küme Ereğli Grubu'nda liderliği ele geçiren Bayatspor'un başarılı ve genç yardımcı antrenörü Cengiz Keleş, son hafta oynanan ve takımının 3-0 kazandığı Güneşli Belediyespor karşılaşmasından sonra Altan Akçakese'ye özel açıklamalarda bulundu. Zorlu Güneşli Belediyespor maçı ile takımın durumu konularında Akçakese'nin sorularını yanıtlayan Cengiz Keleş; "Öncelikle ben, bu sıcakta iyi bir mücadele örneği ortaya koyan her iki takımı da tebrik etmek isterim. İnşallah Ereğlilere güzel bir maç izlettirmişizdir…", cümleleriyle başladığı açıklamasının ilk bölümünde Güneşli maçı öncesi ve maçla ilgili yorumlarda bulundu. Bu maçtan önce yaptıkları hazırlıklarda üzerinde durdukları her şeyin bu maçta karşılarına çıktığını, yapabildikleri daha ağır bastığı için de maçta galip geldiklerini ifade eden Keleş; "Rakibimiz de iyi mücadele etti. Her iki takım da sahada on kişi kaldı. Her iki takım için de maç daha zor oldu. Sahanın her tarafını kullanmak ve sıcakta mücadele etmek zorundasın" dedi.
MUSA'NIN PERFORMANSI
Açıklamasında başta Teknik Direktör Güven Kasapoğlu olmak üzere Bayatspor Yönetim Kurulu'na ve bütün Bayat halkına, kendilerini destekledikleri için teşekkür eden Keleş takımın başarılı oyuncusu Musa ile ilgili olarak da yorumlarda bulundu. Musa'yı on senedir tanıdığını, mümkün olduğu kadar onu forvete yakın oynatmak istediğini belirten Keleş; "Forvette görevini yapıyor. Orta sahada görev verdiğimiz zaman da elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını siz de gördünüz. Hücum hattına güç katabiliyor. Bence her takımda bulunması gereken bir oyuncu. Ben Ereğli Belediyespor, Gülüç Belediyespor, Alaplı Belediyespor gibi takımlara böyle oyuncuları önerebilirim. Daha kuvvetli idmanla daha iyi şeyler yapabilirler…", dedi.

DAHA FAZLA ATABİLİRDİK
Akçakese'nin sorusu üzerine, zorlu Güneşli Belediyespor karşılaşması için özel bir hazırlık yapmadıklarını kaydeden Bayatspor Yardımcı Antrenörü Cengiz Keleş, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "…Bu maç için özel bir hazırlık yapmadık; sadece maçta daha çok pas yapmak için hazırlık yaptık. Topun daha fazla bizde kalmasını istedik. Top daha fazla bizde kalınca da kazanmasını becerdik. Maç daha farklı olabilirdi; gol yiyebilirdik. Daha fazla da gol atabilirdik. Oyunun dengesi gitti geldi bir ara ama herkesin gördüğü gibi biz onlardan daha iyi bir ekiptik. Daha oynadığımız maç kadar maçımız daha var. Altı maç daha oynayacağız. Bu galibiyete rağmen daha kendimize şampiyonuz, diyemiyoruz; sadece en yakın rakibimizden altı puan öne geçtik…"
2.Amatör Küme Ereğli Grubu'nda ipi göğüsleyeceklerine inandıklarını ifade eden ve "Şampiyonluğa inanmasak zaten burada olmayız. Biz inandığımız şeylerin peşinde koşmayı her zaman kendimize görev edindik.", yorumunda bulunan Keleş, Teknik Direktör Güven Kasapoğlu'na da övgüler yağdırdı.
Güven Kasapoğlu ile 25 senedir tanıştıklarını ve her zaman onunla olmaya devam edeceğini sözlerine ekleyen Keleş; "Hocam beni altı yaşımdan beri tanır ve bana güvenir; ben de ona güvenirim. Biz, futbolda "ben" diye bir şeyin olmadığına inanıyoruz ve futbolcularımıza da bunu aşılamaya çalışıyoruz. Herkes bir şeyler için çaba harcıyorsa, bu bir ekip işidir. Biz de ekip olarak bir şeyleri başarmak için elimizden geldiğince çalışıyoruz…", dedi. Keleş son olarak Bayat halkından da gerekli desteği aldıklarını ve Bayatlıların bundan sonra da daha fazla destek gösterecekleri sözünü verdiklerini kaydederek, kendilerinin de Bayat halkına güvendiklerini ve inandıklarını belirtti.