Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi spor kulübü sezonu açtı. Antrenörler İlker Bozkurt, Namık Küçük ve Murat Uysal'ın çalıştırdığı takım ilk idmanını yaptı. İlk çalışmayı Kulüp başkanı Dr. Recep Erdoğan ve bazı yöneticiler de izledi.  Başkan Erdoğan, futbolculara şöyle konuştu: 
Yeni bir sezona başlıyoruz. Hayırlı olsun. Biz bir kurum takımıyız. Bir kurumu temsil ettiğimizi hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Ona göre mücadele etmeliyiz. Futbol bir takım oyunu, takım olmak önemli. Bireysel olarak yetenekli olabilirsiniz, ama bunu takım içinde göstermenin yolu; bir takım içinde olduğunu unutmadan, tek başına mücadele olmayacağını bilerek hareket etmekten geçer. Her şeyden önce ahlaklı olmalı, yaptığınız işi ciddiye almalısınız. Başta kendi takım arkadaşlarınız olmak üzere, rakip takım oyuncuları, hocaları, hakemler, yöneticiler ve seyirciler dahil herkese saygı duyarak futbol oynamalıyız. Maç esnasında, rakip takımı rahatsız edici sevinç gösterilerinde bulunmamalıyız. Göze hoş gelen, iyi bir takım görüntüsü vermeliyiz.
O zaman başarı zaten kendiliğinden gelecektir. 2012–13 sezonu kulübümüz, ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olsu. Bu arada son bir 1-2 haftada meydana gelen terör olaylarını şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.
Yakınlarına ve tüm ulusumuza da baş sağlığı diliyoruz. Terörsüz bir spor yılı olmasını temenni ediyoruz.