Türk A Milli Takımı ve Galatasaray'ın efsanevi oyuncularından 'kemik' lakaplı Ergün Penbe, sporda şike iddialarını değerlendirerek, “Türk futbolu adına üzücü bir şey” dedi.
Penbe, ayrıca milletvekili seçilen takım arkadaşı Hakan Şükür için de “Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olmasını çok isterim.” diye konuştu.
Ergün Penbe, kendi adına açılan futbol okulunda gençlere tavsiyelerde bulundu. Tatilini geçirmek üzere memleketi Zonguldak’ta bulunan ve kendisi adına Kilimli Belediyespor’un düzenlediği yaz futbol okulu açılışına katılan Ergün Penbe, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Sporda şike yapıldığı iddiasıyla emniyet güçlerince düzenlenen operasyonlarda aralarında spor dünyasından çok sayıda tanınmış kişilerin de bulunduğu gözaltılarla ilgili olarak, “Bu yapılan şike operasyonunun nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şöyle cevap verdi:
“Bu tabiiki Türk futbolunda kara leke olarak değerlendirilebilir bu operasyon. Ama sonuçları ne olacak bunu hep beraber bekleyip görmek lazım. Üzücü bir olay tabiiki Türk futbolu adına. Umarım Türk futbolu fazla bir zarar görmeden bu işin üstesinden gelir. Çünkü önemli bir konu. Bunu zaten yetkililer inceliyorlardır. Gerekli işlemler yapılacaktır.”
ERGÜN PENBE AHMET ŞERİFOĞLU
STADINI’NI İNCELEDİ
Bu arada Ergün Penbe, Yaz Futbol Okulu açılışı öncesinde ise zemini çimle kaplanılması çalışmaları yapılan Kilimli Beldesi Ahmet Şerifoğlu Stadı’nı inceledi.
Sahayı çok beğendiğini ve bu sahanın Kilimli’de futbolun daha da gelişmesi adına çok önemli olduğunu belirten Ergün Penbe, sahanın yapımında emeği geçenleri kutladı.

HAKAN ŞÜKÜR’E SPOR
BAKANLIĞI YAKIŞIR
Galatasaray’ın efsanevi futbolcusu Ergün Penbe, uzun yıllar birlikte aynı takımda oynadığı ve mücadele ettiği ve şu anda AK Parti’den milletvekili olarak meclise seçilen futbolcu arkadaşı Hakan Şükür’ün Spordan Sorumlu Devlet bakanı olmasını çok istediğini söyledi.
Hakan Şükür’ün sporun içinden gelen bir insan olarak Türk futboluna çok büyük bir katkı sağlayacağına inandığını belirten Ergün Penbe, “İlk olarak Hakan Şükür kardeşimi milletvekili seçilmesinden ötürü kutluyor ve tebrik ediyorum. Kendisi sporun içinden gelen bir insan olarak sporun sorunlarını bizzat yaşayan ve bilen insandır.
Uzun yıllar aynı takımda birlikte mücadele ettik, takımımızın başarısı için ter döktük. Hakan Şükür Türk sporuna sağlayacağı katkı çok büyük olacaktır. Sanıyorum yeni kabine açıklanacak. Temennim Hakan kardeşimin Spordan Sorumlu Devlet bakanı olmasıdır.” dedi.

YA MADENCİ OLACAKTIM YA DA
FUTBOLCU; BEN İKİNCİSİNİ SEÇTİM
Kendisi adına düzenlenen yaz futbol okulu açılışına katılan Galatasaray’ın efsanevi futbolcusu Ergün Penbe, genç futbolculara çok çalışmaları tavsiyesinde bulunarak, şunları söyledi:  “Öncelikle genç arkadaşları tavsiyem tabi ki çok çalışmalarıdır. Sadece yetenekle olmuyor bu iş. Çok çalışmaları ve çok istemeleri gerekiyor. Ben daha çocukken inanın çok istedim. Başka yapabileceğim bir iş yoktu. Ya burada madenci olacaktım ya da yeteneğim doğrultusunda futbolcu olacaktım. Ben futbolcu olmayı tercih ettim.”