Spor Toto 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta mücadele eden Kilimli Belediyespor'da yönetim, Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı için verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, yetkililerin ve siyasilerin üzerlerine düşen görevlerini yapması konusunda çağrıda bulundu.
Yaklaşık 5 ay önce yapımına başlanarak tamamlanan Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı'na, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) temsilcisi tarafından incelemelerde bulunulmuş, profesyonel saha kriterlerine uygun görülmemesi üzerine, Zonguldak eski Valisi Erdal Ata ve Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Eyüp Erman, konuya el attıklarını ve eksiklerin en kısa zamanda giderilmesi konusunda çalışmalara başlatıldığının sözünü vermişti. Ancak aradan geçen sürede eksiklerin giderilmesi konusunda herhangi bir adım atılmaması tepkiye neden oldu. Sarı-siyahlı yönetim, verilen sözlerin tutulması noktasında çalışmaların başlatılmasını, aksi takdirde takımın maçlarını Bartın'da oynayacağını ve bu durumdan kimsenin memnun olmayacağını dile getirdi.
Kilimli Belediyespor 2'nci Başkanı Akay Turhan, Zonguldak'ın tek profesyonel takımı olan Kilimli Belediyespor'un maçlarını kendi saha ve seyircisi önünde oynayamama tehlikesi ile karşı karşıya olduğuna vurgu yaparak, yetkilileri ve siyasileri göreve çağırdı.
ÜVEY EVLAT MUAMELESİ
YAPILMASIN
Turhan, yaptığı açıklamada, üvey evlat muamelesinin yapılmamasını, belde takımı olmalarına rağmen Zonguldak ile et ve tırnak gibi olduklarının altını çizdi ve Zonguldak'ın yeni Valisi Erol Ayyıldız ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Eyüp Erman'ı göreve davet etti.
Turhan, sözlerine şöyle devam etti;
Kolej havasında kurulan mütevazi bir takım olarak ilk iki haftada 4 puan topladık. Bu demek oluyor ki, lige renk ve heyecan getirerek ligde sürpriz yapabiliriz. Ama ne yazık ki, sahamızın eksiklerinin tamamlanması için verilen sözler tutulmadı. İlk etapta misafir takım, basın ve protokol tribünlerinin yapılmasını ve güvenlik açısından stat etrafının koruma altına alınması istiyoruz. Bu konuda yetkililerin en kısa zamanda sözlerini tutması gerekir. Milletvekillerimizin de bizlere sahip çıkmalarını istiyoruz. Yapılırsa, bu bir hizmettir. Elimizde olmayan nedenlerle sahamızda maç oynayamıyoruz. Yetkililerin bu konuya en kısa zamanda el atması ve bizi taraftarlarımızla buluşturmaları gerekir.
KİLİMLİ, DÜŞMANI İLAN EDERİZ
Nice spor adamları çıkartan, 1951 yılında kurulan ve 60 yıllık bir kulüp olan Kilimli Belediyespor'a siyasilerin sahip çıkması gerekir. 40 bin kişilik beldemizde siyasilerin yardımını istiyoruz. Aksi takdirde milletvekillerini Kilimli düşmanı ilan ederiz. Zonguldak'ın tek profesyonel takımı olarak ilimizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Göreceksiniz Kilimli Belediyespor, alacağı sonuçlarla hedeflerine ulaşacaktır.