2009-2010 Futbol Sezonu 2.Amatör Küme Ereğli Grubu'nun şampiyonunu belirleyen final niteliğindeki maç nefesleri kesti. 12. Hafta'ya 28'er puanla zirvede giren Bayatspor ile Güneşli Belediyespor'un kıran kırana mücadelesine beklenmeyen fırtına ve Ufuk'un muhteşem golü damga vurdu. Son iki sezon, şampiyonluğu son hafta kaybeden Güneşli Belediyespor, bu kez şeytanın bacağını kırdı ve 2-1 kazandığı maç sonrası ligi şampiyon tamamladı.

4 devreli lig usulüne göre oynanan ve 4 takımın mücadele ettiği 2.Amatör Küme Ereğli Grubu'nun son hafta mücadelesinde, geride kalan 11 maçta elde ettikleri 9'ar galibiyet ve 1'er beraberlikle zirvede bulunan Güneşli Belediyespor ve Bayatspor takımları kozlarını paylaştı. Genel ve ikili averajda Bayatspor'un daha iyi olduğu grupta kazananın şampiyonu belirleyeceği karşılaşma 20 Haziran Pazar günü Beyçayırı Sahası'nda oynandı.
Saat 18.00'de başlayan ve Serkan Keleş, Şefik Özbay ve Levent Özçelik hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmanın son on beş dakikası şiddetli fırtına altında oynanırken, Güneşli Beldesi ve Bayat Köyü'nden gelen çok sayıda taraftarın izlediği maçın son dakikaları nefesleri kesti. Karşılaşmayı izleyenler arasında Güneşli Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin ve Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi, Kdz.Ereğli Belediyespor yöneticisi Necat Bakan da vardı. Son on dakikaya 1-0 önde giren Bayat, şampiyonluk geldi, denilen dakikalarda önce şiddetli fırtınaya, ardından da rakibin başarılı kaptanı Ufuk'a teslim oldu.
Maça kalesinde Muhammet ile başlayan Güneşli Belediyespor'da İlhan, İbrahim, Taner, Ufuk, Ferhat, Çetin, Emrah, Abdullah, Fikri ve Adem ilk on birde forma giyerken, Bayatspor'da sahaya çıkan kadro ise Yıldıray, Yusuf, Uğur, Enver, Kazım, Ahmet, Ramazan Ongun, Ejder, Musa, Hasan ve Sinan'dan oluştu.
Güneşli Belediyesporlu oyuncuların başlama vuruşuyla hareketlenen zorlu mücadelenin ilk atağı 2.dakikada gelişti. Sol taraftan kazanılan kornerde Güneşli ceza sahası içine doğru Musa'ın kullandığı atışta Ejder'in zayıf kafa şutu kaleci Muhammet'te kaldı.
12.dakikada gelişen ilk organize Güneşli atağında ise Fikri Kayacan kaleyi uzaktan yokladı; bu şutta kaleci Yıldıray fazla zorlanmadı.
14.dakikada Bayatlı Yusuf'un sağ taraftan yaptığı ortada Sinan topun gelişine vurdu; top farklı şekilde auta çıktı.
18.dakikada ise, ceza sahası yayı üzerinden sol ayağı ile şutunu çeken Hasan'ın vuruşunda top önce Güneşli kalesinin sağ direğinin dibinden döndü; ardından plonjon için yerde olan kaleci Muhammet'in omzuna çapan top kornere çıktı. Kazanılan kornerden sonuç gelmedi.
24.dakikada ise Musa'ya arkadan çelme takan Taner, maçın ilk sarı kartını gören oyuncu oldu. Kazanılan faul sonrasında Ejder'in kullandığı serbest vuruştan sonuç çıkmadı.
27.dakikada Hasan bu kez topu soldan getirdi; uygun açıyı bulduktan sonra şutunu çekti. Top sağ direk dibinden auta çıktı. Karşılaşmanın ilk en net gol pozisyonu ise 28.dakikada yaşandı. Bayat takımının en etkili isimlerinden biri olan ve takımının zirvede olmasında büyük payı olan Musa, çalımlarla Güneşli ceza sahası içine girdi; kaleci Muhammet ile karşı karşıya kalan Musa'nın plasesinde Muhammet son bir refleksle topu çeldi. Boşta kalan ve kaleye gitmekte olan topu Güneşli savunması uzaklaştırdı.
30.dakikada yapılan bir faul sonrasında itirazlarını sürdüren Fikri, hakem Serkan Keleş tarafından sarı kartla cezalandırıldı.
37.dakikada defans arkasına atılan uzun topla Musa solda buluştu. Onun şık pasında Sinan gelişine vurdu ama top auta çıktı.
39.dakikada bir pozisyon sonrası hakeme itirazlarını sürdüren Bayatlı Ahmet sarı kart görürken, bu dakikalarda tansiyonun yükseldiği gözlendi. İki takım oyuncuları arasında geçen bazı pozisyonlarda sert mücadeleler yaşanırken, zorlu mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.
İkinci yarının ilk atağı ise 52.dakikada yaşandı. İlhan'ın sağdan kullandığı uzun taç atışında altı pas yan çizgisinden Fikri topu çevirdi; herkesin bakışları arasında gol çizgisine paralel giden top auta çıktı. Aynı Fikri 53.dakikada da yerini, maçın son dakikasında karşılaşmanın kader adamı olacak olan Mehmet'e bıraktı.
55.dakikada ise sarı kart gören futbolcular kervanına, bir faul kararı sonrası itirazlarını sürdüren Musa eklendi. 57.dakikada sol taraftan kullanılan kornerde top Ahmet'in önünde kaldı; onun şutunda defanstan seken top az farkla kornere çıktı. Kornerden sonuç gelmedi.
59.dakikada bu kez Güneşli takımı sağdan bir korner kullandı. Kaleci Yıldıray ceza sahası içinde yapılan ortada boşa çıktı; Taner'in kafasında ise top kale direğini sıyırarak auta çıktı.
64.dakikada bu kez sağ kanattan kullanılan Bayat kornerinde top Ramazan Ongun'un önünde kaldı; onun şutunda da top çerçeveyi bulmadı.
67.dakikada Güneşli'de Abdullah yerini Atilla'ya bırakırken, 69.dakikada sahaya gelen taraftarlar maçın ilk golünü izleme fırsatı buldu. Sağ kanattan gelişen Bayat atağında Hasan bir anda topla birlikte içeri yöneldi. Çapraz pozisyonda olmasına rağmen şutunu attı. Kaleci Muhammet'in büyük hatası sonrası onun ellerinden seken top filelerle buluştu ve bu tarihi maçta Bayatspor 1-0 öne geçti.
71.dakikada ise Güneşli Belediyespor beraberlik golüne çok yaklaştı. Çetin'in şutunda kaleci Yıldıray'ın son andaki müdahalesiyle top üst direğe çarparak geri döndü.
73.dakikada ise bir ikili mücadele sonrası rakibini sert bir faulle durduran Taner kırmız kart görerek Güneşli Belediyespor'u sahada on kişi bıraktı ve Çaylıoğlu temsilcisi için zorlu dakikalar başladı. Şampiyon olabilmek için rakibini mutlaka yenmek zorunda olan Güneşli takımında 76.dakikada da Faruk oyuna dahil oldu ve Teknik Direktör Namık Küçük üçlü forvete dönerek son kozunu kullandı.
Son on dakikaya girildi ve bu bölümde Bayatspor takımı için kabus dolu dakikalar başladı. Bir anda fırtınaya dönüşen şiddetli rüzgar Bayat yarı sahasını adeta ablukaya aldı. Rüzgardan dolayı Bayatlı oyuncular topu kendi yarı alanlarından çıkarmakta büyük sıkıntılar yaşamaya başladı. Bunu fırsat bilen Güneşlili oyuncular rakip ceza sahasına yüklendikçe yüklendi; uzaktan şutlarla Yıldıray'a zor anlar yaşatmaya başladı.  Onlardan birinde 82.dakikada soldan kazanılan kornerde Ufuk topu önünde buldu; volesini Yıldıray yumrukla uzaklaştırabildi.
Ancak aynı Ufuk 85'te öyle bir gol attı ki, taraflı tarafsız herkes golü ayakta alkışladı. Gelişen bir Güneşli atağında Ufuk topla sol tarafta, taç çizgisinin yaklaşık iki metre önünde buluştu. Kaleye uzaklık otuz metreydi. Ufuk o noktadan şansını denedi; top Yıldıray'ın solundan süzülerek gitti ve çatala takıldı: 1-1
On kişi kalmasına rağmen mücadelesini sürdüren Güneşli son dakikalara ümitli girdi…  
Son anlar futbolseverlerin adeta kanını dondurdu. Bir yanda ayakta durmayı bile imkansız hale getiren şiddetli fırtına, bir yandan rüzgarı arkasına alan Güneşli takımının sağlı-sollu atakları maça büyük heyecan getirdi. Skor tabelası 90.dakikanın tamamlandığını gösteriyordu. Kırmızı-lacivertliler tüm güçlerini ortaya koydular. Son ataklardı ve bu atakların birinde Bayat ceza sahasının altı pas çizgisi üzerinde Mehmet topla buluştu. İki Bayatlı ile mücadelesi sonrasında kale ağzında rakiplerinden sıyrılır sıyrılmaz kendini yerde buldu ve hakem Serkan Keleş tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. Bu kararı, Ramazan Ongun'a gösterilen kırmızı kart takip etti. Bu şok karardan sonra bir ara sahaya Güneşlili yedek oyuncular girdi… Heyecanın bir süreliğine yatıştırılmasından sonra kaptan Ufuk topu beyaz noktaya dikti; ancak şiddetli rüzgar buna da mani oldu. Hakem Serkan Keleş'in yardımlarıyla top beyaz noktaya bir kez daha kondu. Kaptan Ufuk emin adımlarla geldi ve sert bir şutla topu sağ direk dibinden filelere gönderdi: 2-1
İnanılmaz denen, mucize denen olay gerçekleşti ve son beş dakikaya on kişi giren ve 1-0 mağlup durumda olan Güneşli Belediyespor, güçlü rakibini 2-1 mağlup ederek, 2009-2010 sezonu 2.Amatör Küme Ereğli Grubu'nun şampiyonu oldu.  Maçın son düdüğünden sonra Beyçayırı Sahası Güneşli sesleriyle inledi. Çok sayıda bayan taraftarın da izlediği maç sonunda Güneşlili oyuncular ve taraftarlar şampiyonluğu saha içinde kutladı. Taraftarlar Güneşli dönüşü öncesinde de Ereğli'de araç konvoyu oluşturdular ve galibiyeti kutladılar.