8 yıldır geleneksel Alaplı yağlı güreşlerine organizatörlüğü yapan Alaplı  Gençlik Spor  İlçe Müdür Vekilliği Mustafa Öztürk,"Gecen yıl yapılamayan geleneksel Alaplı yağlı güreşleri bu yılda yapılmazsa geleneksel özelliğini kaybedeceğini" belirtti.

Geleneksel hale gelen ve Türkiye Güreş federasyonu sıralamasında 5. sırada yer alan Alaplı Yağlı Güreşleri 2010 yılı içerinde yapılmazsa geleneksel özelliğini kaybedeceği belirtildi.
8 yıldır Alaplı'da yağlı güreşleri organizatörlüğü yapan Alaplı  Gençlik Spor  İlçe Müdür Vekilliği Mustafa Öztürk, gecen yıl yapılamayan yağlı güreşlerin bu yılda yapılmadığı takdirde geleneksel özelliğini kaybedeceğini ifade etti.  Öztürk " 24 yıldan bu yana Alaplı geleneksel olarak organizasyonu yapılan Yağlı Güreşlerin bu yıl yapılıp, yapılmayacağı Alaplı Belediyesinin inisiyatifine bağlı, bizim temennimiz Alaplı'nın adını en iyi şekilde duyuran yağlı güreşlerin her yıl aksamadan yapılması, Alaplı Belediyesi bu yıl yağlı güreşleri yapmayacaksa, Belediye adına biz yapmaya hazırız. Alaplı Belediyesi adı altında güreş müsabakaları yapılabilir Belediye bize güreş sahası ve teknik destek verirse
biz'de güreşçileri ayarlayabiliriz. Hemen her gün Kırkpınar başpehlivanları telefonla arayarak bu yıl Alaplı da güreş yapılacak mı diye soruyorlar" bizim isteğimiz Alaplı'da geleneksel hale gelen ve Türkiye de 5 sırada yer alan Alaplı Yağlı Güreşlerini devam ettirmek ve yaşatmak" dedi.