Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Okullararası arası Genç Kızlar-Erkekler Basketbol Yarı Final müsabakalarında ilk gün maçlarının ardından ikinci günde geride kaldı. Nefesleri kesen maçların ardından grup birincileri yavaş yavaş şekillenmeye başladı.
İstanbul, Sakarya, Ankara, Elazığ, Mersin, İzmir, Kırşehir, Bursa, Diyarbakır,  Samsun, Kahramanmaraş ve Balıkesir olmak üzere 12 ilden toplam 14 takım  grup birinciliği için kıyasıya mücadelelerini sürdürüyor. Genç Kızlar ve Erkekler kategorisinde 4'erli ve 3'erli oluşan gruplarda ilk iki sırayı paylaşan takımlar çapraz eşleme ile karşı karşıya gelecek. Eşleşmeler sonunda 2 takım Türkiye şampiyonası için tur biletini cebine koyacak.
2'nci gün maçında Erkekler A Grubu mücadelesinde İzmir Karşıya Özel Yamanlar Lisesi ile Diyarbakır Özel Dicle Lisesi karşılaştı. İlk gün maçında Bursa temsilci Özel emine Örnek Lisesini yenen İzmir Karşıya Özel Yamanlar Lisesi, 2'nci günüde galibiyetle kapattı. İzmir temsilcisi baştan sona üstün götürdüğü maçın 1'inci periyodunu 30-10, devreyi de 48-22 önde kapattı.3'üncü periyotta da rakibine şans tanımayan Özel Yamanlar Lisesi, bu periyodu 75-36 maçı da 94-52 kazandı. 2'de 2 yapan İzmir temsilcisi grup birinciliği için büyük avantaj yakaladı.

İzmir Karşıya Özel Yamanlar Lisesi: 94
Diyarbakır Dicle Lisesi: 36
SALON: Canpolat Pamay
HAKEMLER: Hilal Çiçek **, Metin Sönmez **
İZMİR KARŞIYAKA ÖZEL YAMANLAR LİSESİ: A. Özkaraduman ***, F.Kol ***, G.Girişken ***, S.Zeliqi ***, H.F. Nuriler ***(M.Solkol **, O.Dolu **, C.Sert **, A.E.Güven **, O. Özbek **, G.Orhan **, H.Uysal **)
DİYARBAKIR DİCLE LİSESİ: H.Öner **, R.Ab **, C.Verep **, M.Ökten **, A.D.Bademkıran **(Ö.Kaya *, M.Erdinç *, M.E Küçükyıldız *, S.Abi *)
1.PERİYOT: 30-10 2.PERİYOT: 48-22 3.PERİYOT: 75-36

Mersin'den 39 sayı fark
B Grubu mücadele eden Mersin Özel Tarsus Amerikan Koleji ile Kırşehir Anadolu Öğretmen Lisesi dün karşı karşıya geldi. Mersin temsilcisi 1'nci periyodu 8-16, 2'nci periyodu 14-37, 3'üncü periyodu 20-63 maçı da 33-72 kazandı.
Kırşehir Anadolu Öğretmen Lisesi: 33
Mersin Özel Tarsus Amerikan Koleji: 72
SALON: Canpolat Pamay
HAKEMLER: Selim Demirer **, Duhan Köyiçi **
KIRŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ: H. Demir **, A.Tekin **, T.B.Karakuyu **, E.Çavuşmizra **, A.V.Arslan **(K.Öztürk **, Ç.Yüksel **, S.Çelik **, B.V.Demirel **, F.Güvenç **, O.Çelik **, B.E.Akyol **)

MERSİN ÖZEL TARSUS AMERİKAN KOLEJİ: Ç.Aktay ***, A.Pütün ***, M.Özcan ***, Y.Özyüğit **, G.C.Uluğ **(M.Dönmezler **, A.Yorgun **, D.Kuzdak **, T.İlhan **)
1. PERİYOT: 8-16 2.PERİYOT: 14-37 3.PERİYOT: 20-63
 B Grubu kızlar mücadelesinde İstanbul Tercüman Lisesi, Elazığ Sütçü İmam Lisesini 74-43 mağlup etti.
A Grubu'nda da Mersin Özel Bahçeşehir Lisesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Lisesine tarihi bir fark attı. Mersin temsilcisi salondan 100-41 galip ayrıldı.