Bölgesel Amatör Lig (BAL) 13'üncü Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, ligin zirvesini yakından ilgilendiren Bartınspor karşılaşmasında aldığı 2-0'lık yenilgiyle vurgun yedi. Sezona büyük umutlarla giren kırmızı-lacivertli takımın aldığı bu yenilgi sonrasında spor otoriteleri, Play-Off'u çok uzak ihtimal olarak nitelendiriyor. Spor otoriteleri, şu ortak görüşte birleştiler: Bir sezonun daha heba edildi. Zonguldak Kömürspor, grupta 19'uncu haftada Düzcespor galibiyetiyle moral bulmuş ve bunun sonucunda Play-Off'lar için tekrar umutlanmıştı. Bu özgüvenle Bartınspor'un karşısına çıkan temsilcimiz, ortaya koyduğu kötü futbolla karşılaşmadan yenik ayrılarak, son 2 haftasına girilen ligde işini mucizelere bıraktı. Zonguldak Kömürspor'un Play-Off yolunda aldığı ağır yaranın ardından taraftarlar ve spor otoriteleri,  matematiksel olarak halen şansının olduğunu, ancak takımın geride kalan 2 karşılaşmayı kazanmasının yetmeyeceğini ve rakiplerinin de puan kaybetmesini beklemesi gerektiği görüşünde birleştiler.
Zonguldak Kömürspor, lider durumda bulunan Bartınspor'un 6, ikinci sıradaki Sultangazispor'un da 5 puan gerisinde, 6'ncı sırada bulunuyor. Geride kalan 2 karşılaşmasını 6 puanla kapatması durumunda 35 puanda olan temsilcimiz, puanını 41 yapacak. Temsilcimizin 2 maçını kazanması yetmeyeceği gibi zirve yarışında önünde Bartınspor, Sultangazispor, Düzcespor, Beyköy Belediyespor ve Kozluspor'un puan kaybetmelerini bekleyecek. Temsilcimiz 21'inci haftada grupta puansız son sırada bulunan Belediye Safranboluspor ile karşılaşacak. Son haftada ise, İstanbul'da Bayrampaşa Tunaspor'un konuğu olacak ve ligi bitirecek. Önünde bulunan 5 takımın puan kaybetmesini bekleyecek olan Zonguldak Kömürspor'un işinin zor olduğu ortada.
Zonguldak Kömürspor'un bu sezon Play-Off'a kalarak profesyonel lige çıkacağından emin olan taraftarlar, Bartınspor mağlubiyetiyle kahroldu. Hafta arası Bartın İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından, güvenlik gerekçesi neden gösterilerek Zonguldak Kömürspor-Bartınspor karşılaşmasına 250 taraftarın alınacağı haberi bile kırmızı-lacivertli taraftarları yıldırmadı. Zonguldak'tan akın eden, ancak Bartın girişinde saatlerce bekletilen taraftarlar, maçı zor şartlarda izlerken, 2-0'lık yenilgiyle hüsrana uğradılar. Tüm şartlara rağmen takımlarını destekleyen kırmızı-lacivertli taraftarlar, yenilginin ardından Play-Off'un artık hayal olduğunu düşünüyor.   13'üncü Grup'ta Play-Off şansı olan takımların kalan maçları:
Bartınspor: Beylikdüzüspor (D), Düzcespor
Sultangazispor: Beyköy Belediyespor (D), Tosya Belediyespor
Düzcespor: Geredespor (D), Bartınspor
Beyköy Belediyespor: SultangazisporGeredespor (D)
Kozluspor: Tosya Belediyespor (D), Zeytinburnuspor
Zonguldak Kömürspor: Belediye SafranbolusporBayrampaşa Tunaspor (D)